Murrays drøm knust igjen

For tiende gang på 72 år mislyktes en britisk tennisspiller i å ta seg videre fra semifinalen i Wimbledon. Som i fjor ble Andy Murray litt for liten - denne gang mot Rafael Nadal.

Andy Murray hadde settball i tiebreak i andresettet mot Rafael Nadal, men måtte gi tapt.

Siden Bunny Austin var i Wimbledon-finalen i 1938 har britiske tennisspillere feilet ti ganger i å ta seg videre fra semifinale. Mike Sangster tapte i 1961. Roger Taylor hadde tre forsøk, men klarte aldri å ta seg videre fra semifinalene verken i 1967, 1970 eller 1973. Tim Henman står med fire semifinaletap i den prestisjefylte tennisturneringen (1998, 1999, 2001, 2002).

Andy Murray tapte fjorårets semiduell mot Andy Roddick. Heller ikke i 2010 skulle det lykkes for skotten. Med 4-6, 6-7, 4-6 måtte Murray innse at spanjolen ble for tøff.

Avverget settball

Nadal vant turneringen i 2008, men gikk glipp av fjorårets turnering med kneskade. Et servebrudd var nok i åpningssettet, men spanjolen var ille ut i sett to. Der måtte han avverge Murrays settball på 5-6 i tiebreak. Det gjorde han med en fin dropvolley.

Murray startet sterk i tredje sett og brøt Nadal til 2-0, men spanjolen reiste seg sterkt og sikret avansement. Det er fjerde gang Nadal spiller finale i Wimbledon. Fansen på Centre Court heiet frem Murray, men Mallorca-gutten var ikke til å rikke. Etter to timer og 22 minutters spill var seieren et faktum.

I søndagens finale venter 12.-seedede Tomas Berdych. Der kan 24 år gamle Nadal ta sin åttende Grand Slam-tittel.

Tidligere i sommer skuffet England i fotball-VM. «Three Lions» måtte hjem etter åttedelsfinaletapet mot Tyskland.

Ny Berdych-bragd

Etter at verdenstoer Roger Federer fikk unngjelde, var det verdenstreer Novak Djokovic som fikk lide mot Tomas Berdych, i den første semifinalen fredag.

Tsjekkeren er riktig nok rangert som nummer 13 i verden og inne i en knallsesong. Men at han skulle sende ut både Federer og Djokovic av Wimbledon var det få som ventet.

– Det er helt utrolig å slå Novak i strake sett. Det har vært drømmen min å nå en Grand Slam-finale. Wimbledon er den største turneringen for meg, så det kan ikke bli bedre, sa en tydelig rørt Berdych.

Etter semifinaleseieren fredag, venter tenniselskerne i spenning på om Berdych kan vinne hele turneringen. Siden 2003 har Federer vunnet samtlige år, med unntak av 2008 da Rafael Nadal ble for sterk.

Sint Djokovic

Djokovic fikk iallfall kjørt seg mot tsjekkeren. Berdych åpnet med sterkt med 6-3-seier i første sett, og gikk også seirende ut av tiebreaket i annet sett. Djokovic ledet tidlig 6-2 i tiebreaket, men tsjekkeren kom tilbake og etter en dobbeltfeil fra Djokovic kunne han juble for settseier med 11-9.

Det ble for mye for Djokovic. Serberen mistet hemningene, ropte ut i raseri og slo rundt seg med racketen. Stolen hans fikk unngjelde, og etter raseriutbruddet fikk Djokovic en preken av kampens dommer. Serberen svarte dommeren på hissig vis, og klarte ikke å roe seg ned i siste sett.

Det tapte han nemlig med samme sifre som det første – 6-3. Dermed endte Wimbledon-eventyret i semifinale for Djokovic. Hvor det ender for Berdych er det ingen som vet.

– For alle unge gutter som slår ballen for første gang, er den største drømmen en Grand Slam-finale. Dette er utrolig, sa Berdych.