Faiza funnet drept

<div style="text-align:center;width:800px;height:530px"><script type="text/javascript"> flashObject.write("http://media.aftenposten.no/mm/2010/02/08-kidnapping/steg-for-steg.swf", { width:"800px", height:"530px", version:"9.0.124", params: {wmode:"opaque", salign:"tl", allowscriptaccess:"always", allowfullscreen:"true", bgcolor:"#fff"}, flashvars: {xmlFile:"http://media.aftenposten.no/mm/2010/02/08-kidnapping/data.xml", configFile:"http://media.aftenposten.no/mm/2010/MM/DD-NAVN/config.txt", policyFileUrl:"http://media.aftenposten.no/crossdomain.xml"}, alt:"<p>Beklager, men din nettleser har ikke den siste Flash-spilleren installert.<br />Den gode nyheten er at denne er kjapp, enkel og gratis å installere.<br /><br />Klikk på linken nedenfor, følg instruksjonene på Adobes download-side og oppdater denne siden. Installeringen er unnagjort på et par minutter.<br /><br /><a href='http://www.adobe.com/go/getflashplayer' target='_blank'>Last ned Adobe Flash Player</a></p>", id:"minid"}); </script></div><br></br> BÆRUM (Aftenposten.no): Faiza Ashraf er funnet drept. Den siktede 25-åringen har innrømmet å ha bortført og drept henne.

Les også:

Den

Les også

Hvor er Faiza Ashraf (26)?

ble funnet drept i et populært turområde på Solli i Asker ved 01-tiden natt til torsdag.

— Min klient har erkjent at han bortførte og drepte Faiza Ashraf. Han er ikke blitt gjort kjent med at politiet har utvidet siktelsen til å omfatte overlagt drap, sier advokat Peder Morset til Aftenposten.no.

25-åringen fra Asker har samtykket i at varetektsfengslingen forlenges med fire uker fredag, så fengslingsmøtet i Asker og Bærum tingrett klokken 09 vil gå som kontorforretning.

Se video:

Den siktede 25-åringen erkjente i avhør onsdag at han har bortført og drept Faiza. Han forklarte politiet hvor liket av Faiza Ashraf befant seg, og politiet dro dermed ut og fant 26-åringen drept.

Mange bruker nettopp dette området til skiturer nå om dagen, og funnstedet ligger i et skogholt rundt 100 meter fra selve skiløypen, og 500-600 meter fra parkeringsplassen på Solli.

Trolig drept samme dag

— Mye tyder på at hun ble drept samme dag som hun ble bortført, opplyste kriminalsjef Nina Karstensen Bjørlo.

Av hensyn til etterforskningen vil ikke politiet gi ytterligere detaljer om omstendighetene rundt drapet.

Avdøde vil først bli obdusert fredag. Den foreløpige obduksjonsrapporten vil trolig også gi politiet svar på hvordan kvinnen døde.

- Av taktiske hensyn har politiet alt bestemt seg for ikke å gå ut med opplysninger om dødsårsaken, sier Bjørlo til Aftenposten.no.

Bjørlo gjorde det på en pressekonferanse klart at politiet fortsatt ønsker tips fra publikum i forbindelse med saken.

25-åringen som er siktet for drapet har i politiavhør sagt at han hverken kjente eller hadde møtt Faiza tidligere, og at han heller ikke var noen venn av 28-åringen, som skal ha gitt ham 10.000 kroner for å bortføre kvinnen.

Politiet fant tidlig 25-åringens fotavtrykk på parkeringsplassen der kidnappingen skjedde, men de har ikke konfrontert ham med eventuelle tekniske funn som kunne knytte bilen hans direkte opp til bortføringen av Faiza.

25-åringen er i avhør blitt lovet en tilståelsesrabatt om han hjalp politiet med å oppklare saken, men politiet vil ikke bekrefte at dette var årsaken til at han tilsto og påviste funnstedet.

Asker-mannen er ikke straffedømt for alvorlige forbrytelser tidligere.

- Kolleger i sorg

De ansatte ved Hennes & Mauritz på kjøpesenteret Oslo City fikk beskjed torsdag morgen om at Faiza Ashraf (26) var funnet drept. Ashraf jobbet som avdelingsleder i butikken.

– Vi har mottatt budskapet om Faizas bortgang med sorg. Vi føler med hennes familie, og sender våre kondolanser. Hun var en dyktig og positiv person som var vel ansett av sine kolleger og av H&M Norge, sier Vibeke Hollan, presseansvarlig i H&M Norge, til Aftenposten.no.

Les hele saken her: H&M-kollegene i sorg etter drapet

Siktet for overlagt drap

På en pressekonferanse torsdag opplyste politiet at den savnede Faiza Ashraf er funnet drept. FOTO: KNUT A.NYGAARD.

— På bakgrunn av informasjonen han ga i avhør er siktelsen til 25-åringen nå utvidet til overlagt drap, opplyste politiadvokat Kristin Røhne.

28-åringen, som politiet mener bestilte bortføringen, er siktet for medvirkning til overlagt drap, men nekter fortsatt enhver befatning med drapet. Begge de siktede vil fredag bli fremstilt for forlenget varetektsfengsling.

På pressekonferansen sa familiens advokat, Harald Stabell, at det er vanskelig å beskrive med ord hvordan familien har opplevd de siste ukene, og spesielt etter den grusomme beskjeden de fikk i natt.

- Faizas far så at politiet kom i natt, og hans første reaksjon var at nå kommer de med henne. Det gjorde de ikke, sa Stabell.

Gjennomførte en rekke søk

Politiet i Asker og Bærum har gjennomført en rekke søk og dør-til-dør-aksjoner i området rundt Dikemark og Heggedal i Asker de siste ukene.

Det er i dette området de siste signalene fra Ashrafs telefon er registrert, men søkene har ikke gitt resultater.

Onsdag kom det frem at politiet har funnet fotspor i nærheten av butikken der politiet har

Les også

Fant Faiza Ashrafs (26) hår

fra Ashraf.

Avtrykkene i snøen skal være fra samme skotype som en av de to siktede i saken bruker, skriver lokalavisen for Asker og Bærum.

Politiet mener 25-åringen utførte kidnappingen på oppdrag fra den 28 år gamle norsk-pakistanske drosjesjåføren.

Politiet i Asker og Bærum satte torsdag i gang søk med snøscootere i hytteområdene rundt Heggedal etter den savnede Faiza Ashraf.