Norge

Bonusfest på Rema 1000-lageret

Fredag trillet tusenlappene inn på konto til lageransatte hos Rema Distribusjon. Mest fikk de ansatte i Bergen.

Ansatte ved Rema 1000s distribusjonslager i Bergen kunne glede seg over bonusfest på fredag.
  • Marita E. Marita E. Valvik

Lageransatte ved Rema Distribusjon i Bergen hadde bonusfest på fredag, skriver Bergens Tidende. Heltidsansatte ved regionssentralen fikk i gjennomsnitt 70 000 kroner utbetalt.

Les også:

De ansatte på de seks Rema-lagrene har ansvaret å få matvarene ut i alle Rema-butikker. I fjor gjorde de jobben så godt at selskapet Rema Distribusjon fikk et overskudd på 43,3 millioner kroner mer enn budsjettert.

Dette er eierne, Reitan-familien, så fornøyd med at de deler ut nesten halvparten av pengene i bonus.

I gjennomsnitt betyr det at en heltidsansatt med 12 dager eller færre i fravær får en bonus på 30.000 kroner.

Første gang

— Det er første gang vi har fått bonus. Det ble en ekstra månedslønn inn på konto, sier Ivar Benberg, lagersjef på Vinterbro distribusjonslager.

Ute på gulvet er det ingenting å si på stemningen.

— Nei, her er folk godt fornøyd, sier Benberg.

Lagerarbeidere som har vært ansatt på Vinterbro 100 prosent i 12 måneder, fikk i går utbetalt 36.000 kroner. Dette er litt mer enn den gjennomsnittlige bonusen på 30.000 kroner til alle ansatte i Rema Distribusjon.

Mest av alt fikk lagerarbeiderne på distribusjonslaget utenfor Bergen. Her fikk en ansatt som var heltidsansatt i 12 måneder over 70.000 kroner inn på konto.

— Dette motiverer mange til å stå på litt ekstra, sier områdeansvarlig Tommy Sørvik ved Rema Distribusjon Bergen til Bergens Tidende .

Trekker for fravær

Han og hans kolleger flyttet inn i nytt lager i fjor, og ifølge Sørvik ga det økt arbeidsglede, noe som tydeligvis også ble synlig på bonusutbetalingen.

For å få bonus må de ansatte ha jobbet minst seks måneder i Rema Distribusjon. Størrelsen på bonusen avhenger av sykefraværet. Dersom man har 12 eller færre sykedager, blir det full pott.

For hver dag over 12 dager trekkes man et beløp fra grunnbonusen. I Bergen var dette beløpet 250 kroner pr. dag. Disse pengene blir fordelt mellom de personene som hadde 12 eller færre sykedager.

— Med så gode bonusutbetalinger blir det en bevissthet hos folk at det lønner seg å gå på jobb. Alle forstår rettferdigheten i dette, sier Benberg til Aftenposten. Selv fikk han ikke full bonus fordi han hadde vært ute i permisjon deler av året.

Les også

  1. Bonus: 660 millioner kr

  2. Rema 1000 vokser forbi Coop