Politiet går ut med navn på den drepte i Tønsberg

Mannen som tirsdag kveld ble funnet skutt i Tønsberg, døde senere på sykehus. På en overvåkingsvideo ser man at han forsøker å løpe fra noen.

Politiet undersøker gjenstander på stedet der mannen i 30-årene ble funnet livstruende skadet. Han døde senere på sykehus.

Det var 33 år gamle Bård Lanes ble skutt og drept på Kilen i Tønsberg tirsdag kveld. Det opplyser politiet i en pressemelding torsdag.

– Det er fortsatt ingen mistenkte i drapssaken, og etterforskningen pågår for fullt, sier politistasjonssjef ved Tønsberg politistasjon Øystein Holt ifølge pressemeldingen.

Politiet fikk tirsdag kveld meldingen om en mulig skyteepisode. Mannen ringte selv nødetatene. Politiet konstaterte at han trolig hadde skuddsår på overkroppen, sa Holt da til Aftenposten.

Mannen var ved bevissthet da ambulansepersonell tok hånd om ham, ifølge politiet. Han lå tirsdag kveld på operasjonsbordet ved sykehuset. Ved 01.30-tiden natt til onsdag meldte politiet at han var død.

Politiet startet full drapsetterforskning, og Kripos bistår i etterforskningen.

Politiet har samlet inn elektroniske spor, blant annet videomateriale fra overvåkningkameraer på Kilen. Politiet håper at disse bildene vil gi viktig informasjon om hvem som har vært inne på området, opplyser de i pressemeldingen.

Fanget på kamera

Tønsbergs Blad skriver at drapsofferet skal ha kommet sammen med en kvinne inn i Kilen-bygget der de gikk inn på solstudioet Brun og Blid.

Kort tid etter kommer mannen ut. Bevegelsene hans synes på opptakene fra et overvåkingskamera i bygningen.

– Han går ut og så skjer det et eller annet på utsiden som gjør at han plutselig løper i retning av der han senere blir funnet skutt, sier politistasjonssjef Holt.

Driftsleder Kristian Vejle forteller til Tønsbergs Blad hva man ser på videoen:

– De viser at en mann går mot utgangen, og at døren åpner seg. Da ser vi at han brått begynner å løpe mot venstre, etter at han kommet ut, for så å bråsnu og løpe mot høyre, i retning Industrigaten, forteller Vejle til avisen.

Han mener at man ut fra videoen får et bestemt inntrykk av at mannen forsøkte å løpe fra noen.

Det er drøye 300 meter fra utgangen til Brun og Blid i Kilengata til krysset Industrigata/Slagenveien. Det var der ambulanse og politi fant ham, etter at han selv hadde ringt og slått alarm.

– Fremstår ikke som tilfeldig offer

Drapsofferet er kjent av politiet fra før, men ikke for noen alvorlige saker.

– Avdøde var knyttet til et kjent kriminelt miljø i Tønsberg, og slik vi ser det, fremsto han ikke som et tilfeldig offer, sier politistasjonssjef Holt i en tidligere pressemelding.

– Det er viktig for oss å presisere at det ikke er noe som tilsier at området dette skjedde i, skal være utrygt for dem som bor og oppholder seg der, sier han.

Etterforskerne er nå i en innhentingsfase, der man på bred front sikrer alt fra vitnebeskrivelser til opptak fra alt som finnes av overvåkingskameraer i området. Det er også rutine i slike saker å hente data fra mobiltelefonselskapene om hvilke telefoner som har vært i bruk i området i det aktuelle tidsrommet.

Politiet i arbeid ved funnstedet sent tirsdag kveld.

Én eller flere gjerningspersoner

Politiet søkte etter én eller flere gjerningspersoner. Natt til onsdag ble trafikken kontrollert på veiene ut fra Tønsberg. Onsdag formiddag skaffet politiet videomateriell fra åstedet. Dette vil nå undersøkes.

Offeret hadde vært inne på Brun og Blid, og ble skutt da han kom ut derfra. Brun og Blid deler inngang med flere andre forretninger, blant annet en frisør og et apotek. Disse var derimot stengt da drapet fant sted, mens Brun og Blid holder åpent til klokken 23, skriver NTB.

Politiet har beslaglagt telefonen til drapsofferet, bekrefter stasjonssjef Holt overfor Dagbladet. Telefonen ble funnet på offeret etter at han selv hadde ringt politiet. Den blir nå gjennomgått.

Politiet har gjort flere beslag i området, og det er et overvåkingskamera like ved der hendelsen skal ha skjedd.

– Dette er et handels- og industriområde. Vi vet at mange har videoovervåking. Vi samler inn video fra hele Kilen-området og går gjennom materialet. Men det er ikke gjort på fem minutter, sier Holt.

Politiet oppfordrer eventuelle vitner til hendelsen ved Kilen industriområde på Heimdal til å ta kontakt. Flere har gjort dette.

Etterforskerne er også interessert i observasjoner i tiden før 22.15 i det aktuelle området. De ønsker også observasjoner av biler som har kjørt i stor fart fra stedet. Også folk som har hørt mulige skudd bes om å melde seg.

Like før midnatt gikk flere politifolk bevæpnet med maskinpistoler rundt ved det antatte åstedet.

Vurderer sammenheng med bilbrann

Noen timer etter drapet, ved 00.40-tiden, tok en bil fyr ved Sem i Tønsberg. Så langt er det ukjent om de to hendelsene har noen forbindelse.

– De etterforskes som to forskjellige saker. Vi har ingen holdepunkter for å si om det er noen sammenheng, sier Holt.

Tre personer er arrestert i forbindelse med brannen, melder VG.