Norge

- David Irving er i Oslo

Oslo: Den omstridte historikeren David Irving skal ha ankommet Oslo og varsler at han vil reise til Lillehammer under Litteraturfestivalen.

David Irving skal ha ankommet Oslo, og vil reise til Lillehammer under Litteraturfestivalen. Foto: CHARLOTTE WIIG

— Ja, jeg er i Oslo og sier nå «tusen takk» overalt hvor jeg går. Nå forsøker jeg bare å holde en lav profil av sikkerhetsgrunner, sier David Irving på telefon til ABC Nyheter mandag ettermiddag.

Han vil benytte anledningen til å se litt av den norske hovedstaden.

– Jeg er veldig trett. Nå skal jeg bare slappe av og gå litt rundt i byen. Jeg har ikke vært i Norge på 44 år, så jeg gleder meg til å få se litt av landet, sier Irving.

Etter at flere hoteller nektet den britiske historikeren rom på Lillehammer, truet Irving først med søksmål, men droppet senere planene. Han skal ha fått et sted å bo i byen.

– Jeg har venner der, og de har nå hjulpet meg med å finne et sted å bo, sier Irving.

Tirsdag kveld skal historikeren delta i debattprogrammet Tabloid på TV 2, ifølge ABC Nyheter. Dette vil derimot ikke Tabloids redaksjonsledelse bekrefte overfor NTB.

Torsdag skal Irving etter planen holde et foredrag på Lillehammer, til tross for at invitasjonen han mottok i fjor høst ble trukket tilbake.

– Jeg gleder meg til å få nye venner i Norge og til å vise at jeg ikke er den personen mediene beskriver meg som. Jeg har en mistanke om at de som skriver om meg, ikke har lest et ord jeg har skrevet, sier han.