PST: - Ikke økt trussel mot Norge

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) følger med på situasjonen i Sverige etter at Stockholm ble rammet av to eksplosjoner lørdag ettermiddag. De vurderer trusselbildet mot Norge fortløpende.

PST har ikke endret beredskapen etter lørdagens bombeaksjon i Stockholm.

Har du tips om denne saken eller er du i Stockholm? Send en e-post til 2286@aftenposten.no; eller ring Aftenposten.no på 02286. Du kan også sende SMS/MMS til 2286.

Les mer om angrepet i Stockholm:

— Foreløpig er trusselnivået uendret. Vi er kjent med situasjonen i Stockholm og følger denne situasjonen, sier informasjonssjef Martin Bernsen i PST til NTB lørdag kveld.

PST holder også justisminister Knut Storberget (Ap) orientert om saken.

- Foreløpig er det ikke aktuelt for regjeringen eller deler av den å tre sammen, sier pressevakt Gunnar Johansen i Justisdepartementet.

En mann er død etter at han sprengte seg selv i lufta i Stockholm sentrum lørdag. Byen ble rammet av to eksplosjoner kort tid etter at det svenske nyhetsbyrået TT mottok en melding stilet til «Sverige og det svenske folket.» Sikkerhetspolitiet Säpo mottok en også en trusselmelding via e-post lørdag.

En ryggsekk med spiker og sammenkoblede rørbomber ble funnet ved den døde mannen. Kun en av bombene ser ut til å ha gått av. To personer ble såret i en bileksplosjon. Det ble funnet flere gasskolber i bilen.