Person død etter knivstikking i Asker

En ung mann døde fredag ved 13-tiden etter det som trolig var en knivstikking i Åros i Asker. Politiet lette med helikopter og hunder etter en gjerningsperson som ble sett løpende fra åstedet.

Både politiet og brannvesenet rykket ut til Hurumveien i Åros i Asker.
  • Solveig Ruud
  • Hans O. Torgersen
Les også

Person død etter knivstikking i Asker

Politiet mottok melding om hendelsen i Hurumveien i Åros i Asker kommune klokken 12.34 fredag. Alle nødetatene var raskt på stedet. Både brann- og ambulansemannskaper var med på å gi førstehjelp til offeret.

– Jeg hørte hyl fra stedet, men jeg kunne ikke se noe, forteller en nabo som bor tvers overfor åstedet.

Et øyenvitne forteller til NRK og Budstikka at han så to menn på bakken, en av dem satt oppå den andre. Da vitnet nærmet seg, fikk han beskjed om å fjerne seg.

– Vi rykket ut til en melding om knivstikking rett bak oss her. Nødetatene kom relativt raskt til stedet og fikk startet livreddende behandling av fornærmede, sier innsatsleder Brian Skotnes til Aftenposten.

Ifølge Budstikka var en brannbil som var første enhet fra nødetatene som kom frem. Brannmannskapene startet straks med førstehjelp. Etter kort tid fikk de hjelp av ambulansemannskaper og politi.

Skotnes forteller at man ikke klarte å redde livet til offeret. Han ble erklært død på stedet og dekket til.

Slåsskamp med kniv

Ifølge politiet er offeret en ung mann. Politiet fikk etter noe arbeid på åstedet slått fast hvem han er.

– Det er litt tidlig for meg å si noe om ham. Han er ikke norsk statsborger, sier Skotnes.

Politiet har gått bredt ut i jakten på den antatte gjerningsmannen.

Han opplyser at det har vært en slåsskamp mellom to menn. Den ene hadde kniv og «det fremkommer som om han er omkommet av et knivstikk».

– Vi har også kontroll på en del gjenstander som vi skal undersøke nærmere, blant annet det vi antar kan være gjerningsvåpenet, sier han.

Politiet har også sikret seg en øks for nærmere undersøkelser. Den ble funnet nesten 300 meter fra åstedet.

Både politi og bannvesen er på stedet, og det foretas søk etter gjerningsmannen fra helikopter.

På frifot – våpenet ligger igjen

Hypotesen er at knivstikkingen har skjedd utendørs, men utelukker ikke at åstedet kan være innendørs. Politiet har gått bredt ut med ressurser i jakten på den antatte gjerningspersonen, en mann som flyktet til fots fra åstedet.

Ifølge innsatsleder Skotnes har de en «relativt greit beskrivelse» av gjerningspersonen, men ønsket ikke å gå offentlig ut med den for ikke å påvirke øyenvitner.

– Vi går bredt ut og ser for oss ulike scenarioer her. Vi har noen spor. Saken krever en omfattende etterforskning, sier innsatslederen.

Ut ifra erfaring sier han at de to involverte sannsynligvis har en relasjon.

– Vi anser ham ikke som farlig for andre, sier han om den antatte gjerningspersonen, og gjentar at de tror at gjerningsvåpenet ligger igjen på stedet.

Ved 18.30-tiden fredag er det ikke kommet meldinger om at politiet har funnet den mistenkte.

– Vi kommer til å sende ut pressemelding dersom vi får ny informasjon i saken, er det eneste krimleder Trine Jorkjen i Oslo politidistrikt ønsker å si.