Norge

1552 nye koronasmittede registrert siste døgn – ny smitterekord for tredje dag på rad

Nå er det utført over 7 millioner koronatester her i landet. Her står folk i kø for å teste seg på Adamstuen teststasjon i Oslo.

Det siste døgnet er det registrert 1552 koronasmittede i Norge. Det er 832 flere enn samme dag i forrige uke og tredje dag på rad med smitterekord i Norge under pandemien.

  • NTB
  • Henning Carr Ekroll
    Nyhetssjef

Torsdag ble det registrert 1415 koronasmittede i Norge og onsdag var tallet 1294.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 1044 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 573.

Helsemyndighetene mener Norge nå er inne i en fjerde smittebølge.

– Vi mener denne siste økningen i smittespredningen er alvorlig, først og fremst fordi smitten vil ramme en del mennesker som kommer til å bli alvorlig syke. Hvis smitteøkningen fortsetter å være så rask og så høy, vil den spre seg til store deler av befolkningen og flere aldersgrupper, sa FHI-direktør Camilla Stoltenberg på en pressekonferanse fredag.

Samtidig er regjeringen tilbakeholdne med å innføre nye, strenge tiltak nasjonalt. Årsaken er at den høye vaksinegraden gjør at færre enn før vil kunne bli alvorlig syke.

71,2 prosent av befolkningen hadde fredag fått første dose av koronavaksinen, mens 54,1 prosent av befolkningen er fullvaksinert. For befolkningen over 18 år er andelene henholdsvis 89,7 og 68,2 prosent.

Planen om å gå til trinn fire i gjenåpningen av samfunnet når alle over 18 år har fått tilbud om første vaksinedose, står ved lag, understreket helseminister Bent Høie på fredag.

I alt har nå 155.086 personer i Norge testet positivt for covid-19. Fredag var 60 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var fem færre enn dagen før. Ti pasienter fikk behandling i respirator. Det er to flere enn dagen før. 16 pasienter er innlagt på intensivavdeling, som var én mer enn dagen før.

Til sammen er 814 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall.

Ved midnatt natt til lørdag var det utført over 7 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor.

Les mer om

  1. Koronaviruset
  2. Koronaviruset
  3. Camilla Stoltenberg