Bokhandler med politisk stunt mot Carl I. Hagen

En bokhandler i Tvedestrand har bestemt seg for å ta 5.000 kroner for Frp-politiker Carl I. Hagens politiske memoarer grunnet politisk uenighet.

Tidligere Frp-formann Carl I. Hagens politiske memoarer «Ærlig Talt» koster 5000 kroner i bokhandelen i Tvedestrand.
  • NTB

Ifølge Dagbladet skrev bohandleren på sosiale medier at han ikke ønsket at noen skulle lese memoarene til «Mannen som i disse dager støtter kandidaturet til Donald Trump», og har derfor satt opp prisen på det ene eksemplaret han har av boka «Ærlig Talt» til 5.000 kroner.

Gir bort pengene hvis noen kjøper boken

– Istedenfor å kaste boka har vi satt prisen til kroner 5.000. Det vil nok forhindre de fleste fra å kjøpe boken, skriver bokhandleren på sosiale medier.

Hvis noen likevel skulle ville kjøpe boken, lover bokhandleren at pengene uavkortet vil gå til «Refugees Welcome to Aust-Agder».

Les også

- Siv er den eneste som har tydeligere kroppsspråk enn Carl Ivar, det er ikke en kompliment

Carl I. Hagen synes det er morsomt

Bokhandleren sier til Dagbladet at de som reagerer på sensuren kan betrygge seg med at bokhandelen selger biografien til Frp-topp Siv Jensen til vanlig pris.

Tidligere Frp-formann Carl I. Hagen uttaler til avisen at han også synes bokstuntet var et morsomt politisk påfunn.

Les også

Carl I. Hagen: - Krekar skylder Frp 200.000 kroner

– Men det er jo åpenlyst at det er gjort av noen som ikke ønsker å ha riktig informasjon. Det blir litt det samme som noen ekstreme religioner som brenner de bøkene de ikke liker, sier Hagen til avisen og referer til at både islam, kommunismen og nazismen har forbudt bøker de «ikke liker».