Norge

Lotteritilsynet undersøker om Rikstoto-styreleder spilte ulovlig på hest

Lotteritilsynet undersøker om styreleder Jan Petter Sissener i Norsk Rikstoto har drevet med hestespill på kreditt.

Jan P. Sissener er en kjent finanmann og styreleder i Norsk Rikstoto Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

  • NTB

Liv Røthe, rådgiver for pengespill i Lotteri- og stiftelsestilsynet, bekrefter overfor VG at de vil undersøke styreleder Jan P. Sissener i Norsk Rikstoto.

Årsaken er at han har innrømmet å ha spilt på hest, uten samtidig å betale for det.

–Vi vil be Rikstoto redegjøre for om påstandene er riktige, om at Sissener kan ha spilt på kreditt. Kommisjonærer skal sørge for at det ikke spilles på kreditt og at spill kun skjer ved at det betales når spillet leveres, sier hun til avisen.

Foreløpig er det usikkert hvilke konsekvenser det vil få, dersom det viser seg at han har levert travkuponger til en tippekommisjonær på kreditt.

Krita er ikke lov

I spillereglementet for totalisatorspill i kommisjonæravtalen heter det at «Spill kan kun skje mot kontant eller elektronisk betaling på salgsstedet. Det er ulovlig å gi rabatt eller kreditt».

Det var Trav og Galopp-Nytt som først omtalte saken, og det var også der Sissener kom med innrømmelsen. Han bekrefter tirsdag saken på nytt overfor VG:

– Ja, men det skyldes at han skylder meg penger. Jeg har trodd at når jeg har penger til gode hos kommisjonæren, så er det greit. Jeg har forstått nå at du fysisk må møte opp i butikken og betale. Det har jeg ikke vært klar over. Jeg har selvsagt tilpasset meg dette nå, sier han.

Landbruks- og matdepartementet oppnevnte meglernestoren som styreleder i Rikstoto i 2015. Departementet vil foreløpig ikke kommentere saken.

Les mer om

  1. Rikstoto
  2. Lotteri- og stiftelsestilsynet