Salgsvekst for halal-pinnekjøtt

Salget av halal-pinnekjøtt øker for hvert år, ifølge distributøren Pak Mat. Mange muslimer lager sin egen vri på norsk julefeiring.

Også muslimer kan nyte pinnekjøtt til jul, så lenge det er halal. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Daglig leder Mir Alem Khan ved Internasjonal Matsenter i Sandnes er en av dem som selger pinnekjøtt av sau slaktet i henhold til islamsk skikk, skriver Rogalands Avis.

– Vi selger en del av det til muslimske familier. Barna ønsker seg gjerne juletre og julemat. For at de ikke skal føle seg utenfor i det norske samfunnet, markere familiene en slags alternativ jul, sier han.

Distributøren Pak Mat sier det er stor interesse for halal-pinnekjøttet og at den øker for hvert år. Av hensyn til konkurransen vil ikke selskapet opplyser hvor mye pinnekjøtt de selger, men i 2013 opplyste de til Vårt Land at det var snakk om 1,3 tonn.

Jesus er en viktig profet i islam, men muslimer anser ham ikke for å være Guds sønn. Feiring av fødselsdagen hans er heller ikke en del av religionen. Likevel er det altså en del som markere høytiden. Det synes lederen for Muslimsk fellesråd i Rogaland, Ahmad Abu Nima, er greit, på én betingelse.

– Så lenge man ikke feirer julen som en religiøs høytid, er dette uproblematisk: grensen går ved å gå på julegudstjeneste i kirken, mener han.