Norge

Slutt på privatbilparkering på kommunal grunn i Oslo sentrum

Denne uken forsvinner de siste parkeringsplassene for privatbiler på kommunal grunn i Oslo sentrum.

Byråd for byutvikling, Hanna E. Marcussen (MDG), fjerner nå de siste parkeringsplassene for privatbiler på kommunal grunn i Oslo sentrum.
  • andre.lorentsen@ntb.no

Samtidig som de siste privatbilparkeringsplassene blir fjernet, etableres det 40 nye handicapplasser, såkalte HC-plasser, reservert for bevegelseshemmede slik at totalen blir 128 plasser for denne gruppen i Oslo sentrum.

Byråd for byutvikling, Hanna E. Marcussen (MDG), sier Oslo sentrum er for dårlig tilrettelagt for folk som bor i Oslo og ønsker å bruke byen, spesielt barn, unge og eldre.

– Å sette av store arealer til parkering og støyende biltrafikk går ut over bylivet. Vi ønsker heller å bruke plassen til for eksempel grøntområder, trivelige gågater, uteserveringer, lekeplasser og gratis sitteplasser, sier hun.

Les også

Venstre vil gjenta suksessen med billigere månedskort

– Derfor har vi lenge jobbet med å gradvis fjerne all privatbilparkering i sentrum. Nå fjerner vi altså de siste parkeringsplassene for privatbiler, sier Marcussen.

Flere p-plasser til næringslivet

Samtidig økes antallet næringsparkeringsplasser til 127, og det blir etablert flere på- og avlastningssoner for næringslivet.

– Da blir det enklere for håndverkere og de som skal levere varer, å gjøre jobben sin i sentrum. For privatpersoner vil det fortsatt være mulig å bruke de over 9.000 parkeringsplassene som er tilgjengelige i parkeringshusene langs Ring 1, sier MDG-byråden.

Les også

Neste år vil Oslo ta betalt for elbil-lading

Hun sier at antallet HC-plasser i sentrum er økt med over 50 prosent siden byrådet begynte å fjerne privatbilparkeringen i Oslo.

– Det handler om at alle skal ha muligheten til å være en deltager i bylivet i byen vår, sier Marcussen.

Det blir heller ikke mulighet for å parkere motorsykler i sentrumsgatene heretter.

Les mer om

  1. Parkering
  2. Oslopolitikken
  3. Byutvikling
  4. Hanna E. Marcussen
  5. Miljøpartiet De Grønne (MDG)