Norge

Mann i Sandnes siktet for å ha drept sin egen far

Den 27 år gamle mannen som er siktet for drap i Sandnes natt til lille julaften, drepte sin egen far, opplyser politiet.

Politiet jobbet på åstedet i Sandnes søndag ettermiddag.
  • NTB

Siktede har erkjent at det var han som drepte en mann i 50-årene i hans leilighet på Austrått i Sandnes natt til lille julaften.

Nå bekrefter politiet at drapsofferet var gjerningspersonens far.

Stavanger Aftenbladet har i likhet med andre redaksjoner kjent til relasjonen mellom gjerningsmann og offer, men har ventet med å publisere opplysningene. Grunnen er at de nærmeste pårørende, som skal ha befunnet seg i Marokko, ikke har blitt varslet om dødsfallet.

– Pårørende er varslet av Interpols kontor i Rabat i Marokko i går kveld, sier Jonas Fabritius Christoffersen, kommunikasjonsrådgiver i Kripos.

Varslet drap på nettforum

Natt til lille julaften fortalte den siktede om sine planer om å ta livet av offeret på et engelskspråklig nettforum.

På det åpne nettforumet fortalte den siktede både før og etter drapet om hva han hadde tenkt å gjøre. Etter påtrykk fra flere av deltakerne i det åpne forumet ble det lagt ut et bilde etter drapet, som flere uttrykte skepsis til om var ekte.

Politiadvokaten bekrefter at etterforskerne er i dialog med dem som administrerer det internasjonale chatteforumet, og at det vil bli arbeidet med å avdekke hvem den siktede har snakket med.

Ringte politiet

Sønnen ringte politiet noen minutter over fem om morgenen lille julaften og ble pågrepet kort tid senere. Selv om han har erkjent drapet, har han ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

– Han har gitt en sammenhengende forklaring om alt. Det neste avhøret vil bli mer detaljorientert, og da må politiet finne ut hva de ønsker å snakke mer med han om, sier mannens forsvarer, advokat Vegard Bråstein, til Aftenbladet.

Les også

Sandnes-drapet: Politiet forsøker å finne nettforumdeltakere som heiet frem drap

Les mer om

  1. Krim
  2. Etterforskning
  3. Drap
  4. Sandnes