Kripos-etterforskning fører til nye narkotikabeslag: – Enorme dimensjoner

Flere miljøer og nettverk har benyttet seg av innførselsåren av hasj som nå er avdekket, mener Kripos. Totalt er 2,9 tonn hasj beslaglagt av norsk og dansk politi.

Fredag ble det kjent at Kripos i løpet av de siste to ukene har gjort beslag imellom 600 og 700 kilo hasj. Kripos sier at det er avdekket en betydelig innførselsåre for narkotika, som er knyttet til gjengmiljøer i Oslo. Nå kan et gigantisk hasjbeslag i Danmark onsdag også knyttes til opprullingen av narkonettverket: 2,2 tonn hasj ble funnet på eiendommen til en 70 år gammel mann på Sjælland, bekrefter Kripos.

– I Danmark ble det slått til mot en adresse, der ble det funnet 2,2 tonn hasj. Vi ser en klar sammenheng med saken vi presenterte fredag, sier Eivind Borge, leder av taktisk etterforskningsavdeling ved Kripos, til Aftenposten.

Kripos-aksjonen er gjennomført i samarbeid med både Oslo, Øst og Innlandet politidistrikter og kalles operasjon Hubris.

Dette er en del av hasjbeslaget på flere hundre kilo. Kari Frey Solvik leder seksjon for narkotikaanalyse i Kripos.

Flere nettverk involvert

– Politiet i Danmark har jobbet sammen med oss, etter anmodning fra Kripos, sier Borge.

Den store mengden av narkotika som er beslaglagt antyder at flere kriminelle gjenger på østlandet er involvert, sier Borge.

– Kvantumet er så stort at vi mener det må gå til flere kriminelle gjenger på østlandet. Saken har enorme dimensjoner, sier han.

Eivind Borge, leder på taktisk etterforskningsavdeling.

Ti personer pågrepet

Ifølge siktelsen oppbevarte 70-åringen hasjen for for videresalg, skriver nettavisen Nordvestnyt. Han er også siktet for å ha solgt 240 kilo hasj til en av de danske mennene som nå sitter i varetekt i Oslo, siktet i politiets operasjon Hubris.

Så langt er ti personer pågrepet i sakskomplekset til Kripos; ni i Norge og en i Danmark.

– Nå går vi gjennom beslag, gjennomfører avhør, så jobber vi selvfølgelig på det som er mottagersiden her i Danmark.

Det jobbes også for å følge sporene som strekker seg ut av landet.

– Vi har et mål om å kutte hele treet. Vi kommer til å følge sporene i denne innførselsåren så langt vi klarer. Dette gjøres blant annet gjennom samarbeid med politi i både Sverige og Danmark, sier han.