Norge

Flere hundre uten veiforbindelse etter jordskred i Trøndelag

50 fastboende og flere hyttefolk og campinggjester i Snillfjord i Trøndelag er uten veiforbindelse etter et jordskred. Veien åpnes trolig først søndag.

50 fastboende og et stort antall hyttefolk og campinggjester er uten veiforbindelse etter at et jordskred blokkerte fylkesvei 305 i Snillfjord i Trøndelag. Foto: Fredrik Lien / NTB scanpix

  • og NTB

Klokken 23.44 fredag kveld fikk politiet melding om at det hadde gått et jordskred over fylkesvei 305 vest for Slørdal i Snillfjord kommune i Trøndelag. Det har ikke kommet meldinger om at noen personer er savnet, men skredet har tatt med seg deler av veien og den er derfor stengt inntil videre.

Dermed står flere hundre personer fast i området.

– Jeg vil tro at det er rundt 300 personer som er på feil side av skredet. Jeg er selv innesperret, men humøret er ganske bra. Det nytter ikke å sitte å sture, men jeg ble litt irritert, sier gårdbruker Asbjørn Mjønes til Adresseavisen.

Åpner trolig søndag

Det er ingen omkjøringsmulighet for dem som befinner seg vest for rasstedet på fylkesvei 305.

Lørdag kveld opplyser Vegtrafikksentralen at arbeidet med å rydde stedet snart er ferdig, og at man deretter går i gang med å bygge opp deler av veien som har rast ut.

– Forventet åpning er i morgen, opplyser sentralen.

Opp mot 500 meter langt

Ordfører i Snillfjord, John Lernes, sier til Adresseavisen at kommunen nå har satt krisestab. De har forsikret seg om at ingen av dem som er isolert som følge av skredet har medisinske behov.

– Det er mange hytter og noen campingplasser innover der, i tillegg til at det er rundt 50 fastboende, sier ordføreren.

Skredet skal være rundt 50 meter bredt og opp mot 500 meter langt.

– Tre personer ble evakuert fra en hytte i nærheten, mens en annen hytte ble sjekket og funnet tom, sier operasjonsleder Ann Kristin Øie i Trøndelag politidistrikt.

Les mer om

  1. Ras
  2. Snillfjord