Norge

Kvinne døde etter å ha blitt påkjørt av snøscooter – mistanke om promillekjøring

En ung kvinne døde da hun ble påkjørt av en snøscooter i Porsanger i Finnmark natt til søndag. Politiet mener føreren av snøscooteren ikke var edru.

  • og NTB
  • Andreas Bakke Foss
    Journalist

– Føreren, som er en mann, er mistenkt for promillekjøring. Han er ikke avhørt, sier Øyvind Lorentzen, leder i politiets driftsenhet Finnmark til NTB.

Han kan ikke si noe om hva mannen er siktet for. Ulykken skjedde ved 2-tiden, og både ambulanse, et redningshelikopter og politiet rykket ut til Olderfjord i Porsanger.

  • Les også: Økning i ulykker med snøscooter bekymrer

Kvinnen ble imidlertid erklært død på stedet. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 2.10.

To kvinner truffet av snøscooteren

Ulykken skjedde da to kvinner gikk til fots i et scooterspor. Den ene kvinnen ble skadet i ulykken og døde etter forsøk på livreddende førstehjelp. Den andre kvinnen som ble truffet slapp fra ulykken uten fysiske skader, ifølge politiet.

Ulykken skjedde i et scooterspor som ikke er del av det offentlige løypenettet i Porsanger, opplyser politiet i en pressemelding søndag.

Føreren av scooteren ble pågrepet av politiet og tatt med til lensmannskontoret for å avgi forklaring. Ifølge politiet er det for tidlig å gi ytterligere informasjon om hendelsesforløp og hva som har skjedd.

Les mer om

  1. Ulykker
  2. Porsanger
  3. Finnmark
  4. Snøscooter