Savnet WikiLeaks-medarbeider: Politiet har sikret video fra Rogaland

Politiet har sikret video fra området i Rogaland der telefonen til en savnet WikiLeaks-medarbeider fra Nederland var påslått ti dager etter at han forsvant.

Venner har etterlyst Kamphuis i sosiale medier og nederlandsk presse.

Men foreløpig har ikke politiet sett savnede Arjen Kamphuis på overvåkningsbildene som er hentet inn, opplyser politiinspektør Bjarte Walla ved Nordland politidistrikt til VG.

Blant annet har politiet hentet inn bilder fra området Vikeså i Bjerkreim kommune. Det viser seg nemlig at mobiltelefonen til Kamphuis har vært på og har slått inn på flere basestasjoner i dette området – ti dager etter at nederlenderen ble sist sett i Bodø 20. august.

– Det som skjedde 30. august, var at telefonen hans slo inn på flere basestasjoner i Rogaland. Det er snakk et tysk og et nederlandsk SIM-kort og de skal ha vært i samme telefon, sier Walla til avisen.

Nederlenderen Arjen Kamphuis forlot Scandic Bodø i 14-tiden 20. august. Siden har ingen sett ham.

Den nederlandske WikiLeaks-medarbeideren ble meldt savnet for snart to uker siden.

Fremdeles har politiet ingen sikre spor etter Kamphuis, som var på ferie i Norge og aldri dukket opp på flyet hjem til Nederland 22. august. To dager tidligere hadde han sjekket ut fra Scandic Bodø ved 14-tiden.

Politiet i Nordland får bistand fra nederlandsk politi i søket. I en pressemelding mandag ettermiddag heter det at politiet ikke har grunn til å mistenke noe kriminelt. Det var Kripos som 29. august mottok en henvendelse fra nederlandsk politi om den savnede mannen.

Arjen Kamphuis har sammen med Julian Assange jobbet med informasjonssikkerhet. Han har blant annet vært med å lage en instruksjonsbok om temaet for journalister.

Kamphuis beskrives som en kollega av WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange, sikkerhetsekspert og forfatter av en bok om informasjonssikkerhet for journalister.

Politiet er fortsatt interessert i tips og ber alle som har informasjon om Kamphuis, om å ta kontakt med politiet på telefon 02800.