Norge

Trodde ikke sine egne øyne da hun traff ulv på tunet

Mandag morgen fikk Oddrun Olsen-Hanssen og mannen en naturopplevelse av de sjeldne ved sin egen garasje.

Dette synet møtte Oddrun Olsen-Hanssen og mannen på vei til bilen mandag morgen. Foto: Oddrun Olsen-Hanssen

  • Karen Tjernshaugen
    Karen Tjernshaugen
    Nyhetssjef

– Klokken var omtrent seks om morgenen, og vi var på vei ned til bilen da vi så den. Jeg trodde nesten ikke mine egne øyne, sier Oddrun Olsen-Hanssen til Aftenposten.

Hun og mannen skjønte med en gang at det var en ulv som sto seks-syv meter foran dem, like ved garasjen i hyttefeltet på Søndre Hallangen i Frogn kommune, mellom Drøbak og Nesodden. Saken ble først omtalt i Akershus Amtstidene.

– Ble du redd?

– Min første impuls var å prøve å skremme den bort. Pulsen gikk nok litt raskere med det samme, men så ble jeg så opptatt av å ta bilder, forteller Olsen-Hanssen.

Ulven virket ikke redd i det hele tatt, forteller Oddrun Olsen-Hanssen. Foto: Oddrun Olsen-Hanssen

– Ulven virket ikke redd i det hele tatt. Den blunket ikke engang da vi prøvde å husje på den, men gikk i rolig tempo ned en skråning.

Ekspert: Dette er en ungulv

Akershus Amtstidende har vist bildene til Ida Glemminge hos Statens naturoppsyn. Hun er ikke i tvil.

– Dette er ulv. Det er litt vrient å se hvilket kjønn. Men at det er en ulv på ett til to år, det er sikkert, sier hun til avisen.

Glemminge uttaler at ulven trolig er på vandring etter revir og kjæreste, men at det er lite trolig at den slår seg ned på Hallangen.

Det er ikke kjent om dette er avkom etter Østmarka-flokken, om den kommer fra Hedmark eller om den har vandret inn fra Sverige.

Les mer om

  1. Ulv
  2. Dyr