Norge

Stor gressbrann ved E39

Bygningene som var truet av den store gressbrannen i Lyngdal i Vest-Agder er sikret, men brannvesenet hadde ved 22.30-tiden tirsdag ikke kontroll på brannen.

Det har oppstått en kratt- og skogbrann på Høylandsheia i Lyngdal. Brannvesenet har ikke kontroll.
  • Ntb
Her jobber brannvesenet med å stanse brannen før den når bebyggelse.

Brannvesenet tar nå en pause i slukkingsarbeidet i Lyngdal.

— Når det blir mørkt, er det ikke godt å være i heia og slukke brann. Det er farlig med store høydeforskjeller og lignende, sier daglig leder i Brannvesenet Sør, Jon Inge Aasen, tilNRK.

Han sier de vil ha mannskaper ute i natt og holde vakt ved brannen.

Brannvesenet har ikke kontroll på brannen utover at de har sikret at den ikke sprer seg til bygningene som er i nærheten. De kan ikke si hvor stor område som brenner.

— Nå holder vi på å slukke fronten mot det bebodde huset. Den andre fronten som går mot E 39 skal bare få brenne ut, sa vakthavende overbefal Tor Oddvar Torkildsen i Brannvesenet Sør like før kl. 22 til Fædrelandsvennen.

Sivilforsvaret inn

Brannvesenet jobbet lenge med å hindre at brannen spredde seg til bebodde hus og en hytte.

— Gården er sikret med brannmannskaper og tankbil, så det er ingen fare for den lenger. En hytte inne i feltet er også berget, sier Aasen.

Politiet meldte klokken 19.17 om en større gressbrann ved Høylandsheia like ved E39 ved Åtlandstunnelen i Lyngdal.

Alt tilgjengelig brannmannskap i Lyngdal ble kalt ut. I tillegg ble mannskaper fra Kvinesdal og Hægebostad og Mandal, samt sivilforsvaret kalt inn for å bistå.