Norge

Elden tviler på at Jensen kan få en rettferdig rettssak i Norge

Etter jury-lekkasjene i ankesaken til Eirik Jensen, tviler forsvarer John Christian Elden på noen norsk domstol vil behandle klienten hans rettferdig.

Advokat John Christian Elden snakket med pressen etter at juryen i Borgarting lagmannsrett kom med sin kjennelse mot eks-politimannen Eirik Jensen mandag. Gorm Kallestad, NTB scanpix

 • NTB

– Det vil nok være et poeng for spørsmålet om hvorvidt saken kan behandles på nytt for noen norsk domstol, eller om det er umulig å få en rettferdig behandling etter dette. I sistnevnte tilfelle vil ikke tiltalen kunne behandles videre av noen domstol, og saken må legges bort, sier Elden til Advokatbladet.

Juryen fant tidligere polititopp Jensen skyldig i korrupsjon, men ikke i narkokriminalitet. Fagdommerne valgte å avvise juryens narkofrikjennelse. Elden har anket avvisningen, men det kan gå uker før anken kan behandles.

Minst ett ikke navngitt jurymedlem har brutt taushetsplikten og fortalt medier om hva som skjedde bak juryens lukkede dører.

Reaksjonene har vært sterke. Aftenpostens kommentator Harald Stanghelle sier det ikke har vært «et verdig syn», mens jusprofessor Jørn Øyrehagen Sunde har kalt det en katastrofe.

– En bevismessig erklæring fra de tre fagdommere om deres syn på skyldspørsmålet – når dette ikke begrunnes i at lagretten hadde gjort noen juridiske feil – vil også stå sentralt i en vurdering av om det finnes noen habil domstol igjen til å behandle saken, sier Elden.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Krim
 2. Eirik Jensen
 3. Korrupsjon
 4. Gjermund Cappelen

Relevante artikler

 1. NORGE

  Hva har skjedd og hva skjer videre i Eirik Jensen-saken?

 2. NORGE

  – Uforståelig for meg

 3. NORGE

  Jensen anker beslutningen om å sette juryens kjennelse til side

 4. NORGE

  Tidligere lagdommer: – Dette skulle aldri ha vært en jurysak

 5. NORGE

  Direkteblogg: Jensen må belage seg på en ny runde. Juryens kjennelse satt til side av fagdommerne.

 6. NORGE

  Eirik Jensen forbereder egen tale til juryen