Norge

Én av ti syriske kvoteflyktninger takker nei til å bo i Norge

Inntil 10 prosent av de syriske kvoteflyktningene som er valgt ut av FN og UDI, takker nei til å bo i Norge. Det er en «høy andel», ifølge UDI.

Direktør Frode Forfang i UDI sier til Vårt Land at det er ulike grunner til at kvoteflyktninger fra Syria takker nei til asyl i Norge. Gorm Kallestad, NTB scanpix

 • innenriks.vaktsjef@ntb.no

Utlendingsdirektoratet (UDI) skriver i et brev til Justis- og beredskapsdepartementet at det at inntil 10 prosent av de syriske kvoteflyktningene sier nei til å få asyl i Norge, er «en høy andel», skriver Vårt Land.

Direktør Frode Forfang i UDI mener årsakene til det er sammensatte. En av dem er at Norge orienterer kvoteflyktningene om norsk kultur og verdier for sent i prosessen.

Forfang sier til avisen at de planlegger sammen med Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) å trekke kulturorienteringen tidligere inn i prosessen for utvelgelse.

– Det handler om at vi må ­avstemme forventninger til dem som kommer. Det er en fordel for alle parter at de har riktig forventninger, sier Forfang til avisen.

FNs høykommissær for flyktninger har bedt Norge ta imot 5000 kvoteflyktninger neste år. Regjeringen foreslår 3000. Det er FN som bestemmer hvilke flyktninger som skal få status som kvoteflyktninger.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Innvandring
 2. Integrering
 3. Asyl

Relevante artikler

 1. NORGE

  UDI forbereder seg på økning i antall asylsøkere når Europa åpner fra koronanedstenging

 2. NORGE

  3000 kvoteflyktninger er en økning fra i år, men langt lavere enn snittet de siste årene

 3. POLITIKK

  Frp vil pålegge alle kvoteflyktninger botrening

 4. NORGE

  KrF vil ta inn flere kvoteflyktninger. FrP føler seg provosert.

 5. NORGE

  NOAS: – Ap legger opp til større usikkerhet og dårligere integrering på ubestemt tid

 6. POLITIKK

  Flere kvoteflyktninger enn asylsøkere kom til Norge i 2019