Norge

Tolga kommune legger ned Facebook-siden

Personangrep, hets og trusler har ført til at Tolga kommune har lagt ned kommunens Facebook-side. Nå vurderer kommunen politianmeldelser.

Statsrådene Bent Høie (t.v.), Monica Mæland og Tor Mikkel Wara vil til bunns i Tolga-saken og kaller den veldig alvorlig. Onsdag måtte Tolga kommune legge ned sin Facebook-side på grunn av personangrep, hets og trusler.
  • og NTB

– Det er på grunn av personangrep, hets og trusler. Vi hadde til slutt ikke noe valg, sier fagleder for informasjon, service og IKT i Tolga kommune, Live M. Ryen, til Østlendingen.

– Det er ting vi vurderer å gå til politiet med, legger hun til.

Kommunens Facebook-side ble stengt onsdag denne uken. Målet er å få den opp igjen, men når det vil skje, er uvisst. Trykket på Facebook-siden har vært voldsomt i tiden etter VGs reportasje om de tre brødrene fra kommunen som i 2012 og 2013 fikk diagnosen psykisk utviklingshemmet uten å vite det. Diagnosene ble også brukt til å underlegge dem vergemål.

  • Hør Aftenpostens Forklart: I ett år fulgte VG tre brødre fra Tolga. Det de avslørte har skapt enorm debatt.

– Vanligvis svarer vi på alle henvendelser og konkrete spørsmål vi får. Men i denne saken har det vært helt umulig. Det har vært ekstremt, sier faglederen.

Kommunen bruker normalt Facebook-siden som en informasjonskanal og til dialog med innbyggerne. Informasjon om blant annet NATO-øvelsen Trident Juncture hadde kommunen planlagt å legge ut informasjon om på Facebook, men det blir det ikke noe av.

Ryen opplyser at de fleste kommentarene i forbindelse med Tolga-saken har kommet på Facebook, men sier de også har fått mange henvendelser på e-post og telefon.