Norge

Frp-topp: Jeg hater muslimer

I et innlegg på sin egen blogg fastslår Frps fylkesleder i Sogn og Fjordane at han har et «fornuftsbasert hat» mot både islam og muslimer.

Frank Willy Djuvik publiserte innlegget «Eg hatar Islam og muslimar» på sin blogg tidligere i dag.
  • Andreas Slettholm
    Andreas Slettholm
    Kommentator

«Eg hatar Islam og muslimar». Slik lyder innlegget Frank Willy Djuvik, fylkesleder i Sogn og Fjordane Frp, har skrevet på sin egen blogg.

— Muslimer er ansvarlige for sine handlinger

Der går han til frontalangrep på religionen islam, som han mener tar på seg å definere hvordan mennesker skal leve sine liv på «den rette måten».

Men det er ikke bare religionen som får gjennomgå av fylkeslederen. Djuvik gjør det klart hva han mener om dem som tror på islam.

«Ein organisasjon, idé, ideologi, tanke eller religion kan aldri gjere noko gale og verte ansvarleggjort for det, det er alltid enkeltmenneske som har gjort handlingane som er ansvarlege, uansett kva motiv dei gøymer seg bak. Det er difor eg hatar muslimar.»

- Hater ikke alle muslimer

Deretter presiserer han at han ikke hater alle muslimer, bare de som innskrenker andres frihet med religion som motivasjon, de som driver med terrorisme, kvinneundertrykking, de som kidnapper sine døtre for å tvinge dem til søskenbarnekteskap, og de som «elles bryt lova».

Han skriver også at han ikke har noe imot muslimer som verdsetter retten til liv, frihet og eiendom, og som praktiserer religionen fredelig.

Han påpeker også at hatet han har, er fornuftsbasert, og at han ikke oppfordrer til vold.

«Eg har berre rett og slett ein intens uvilje mot Islam og muslimar», skriver Djuvik.

Sjekket hat-definisjon på Wikipedia

Djuvik innrømmer at ordet «hat» er et sterkt begrep fra en norsk politiker.

- Ja, det er et veldig sterkt ladet ord. Jeg var inne på Wikipedia og sjekket definisjonen, og jeg er tydelig på at det handler om en intens motvilje. Jeg kunne like gjerne ha brukt «en intens uvilje», sier Djuvik.

Han mener overskriften, der han skriver at han hater muslimer, er et språklig virkemiddel.

— Tror du muslimer får lyst til å stemme på Frp når du kommuniserer at du hater dem?

- Hvis jeg bare hadde lest overskriften, hadde ikke jeg stemt på meg selv. Overskriften er et språklig virkemiddel som skal bidra til å fange oppmerksomheten, sier Djuvik.

Han mener at alle som leser blogginnlegget, vil se at han er veldig tydelig på hvilke muslimer han hater.

— Er det greit å skrive hva som helst så lenge det er et språklig virkemiddel?

- Jeg er for ytringsfrihet for alle, både politikere og muslimer. Jeg mener ikke jeg har krenket muslimer med denne overskriften, sier Djuvik.

«En forsvinnende liten gruppe»

Han mener selv det er en «forsvinnende liten gruppe muslimer» han hater.

— Du skriver at du hater muslimer som innskrenker andres frihet med religion som motivasjon. Gjelder det for eksempel alle imamer?

- Nei, det gjelder de imamene som prøver å påvirke muslimer til å gjøre ulovlige handlinger, for at de skal oppnå frelse eller den islamske himmelen, sier Djuvik.

— De forkynner den religiøse plikten det er å faste under ramadan?

— Ja, men de kan ikke pålegge folk å faste. Hvis en imam bruker vold for å tvinge folk til å faste, er det en annen sak, for det er ulovlig, sier Djuvik.

Kunne skrevet det samme om kristne

Djuvik mener han kunne skrevet akkurat det samme om kristne og kristendommen.

- Bakgrunnen for dette innlegget var en diskusjon på Twitter og bygging av en moské i Honningsvåg. Derfor var det naturlig å bruke islam som eksempel, sier Djuvik.

Les også

  1. Frp-topp ville behandle muslimer psykiatrisk og forby islam

  2. Stueren rasisme

  3. Frp-politiker: Islam er en samfunnsskadelig ideologi

  4. Hvorfor jeg er kritisk til islam