Elleveåring var gift da hun søkte asyl i Norge

Minst 61 mindreårige var gift da de søkte asyl i Norge i fjor, viser tall fra norske myndigheter. Den yngste var en elleve år gammel jente.

Kirkenes: Flyktninger fra Afghanistan, Syria og Pakistan ved transittmottaket på Storskog like ved grensen til Russland.

Av de 61 var minst ti under den seksuelle lavalderen, viser tall NRK har hentet inn fra Utlendingsdirektoratet (UDI) og Barne-, ungdoms— og familiedirektoratet (Bufdir).

49 jenter og 2 gutter var 16-17 år. Minst to av jentene var under 18 år og venter barn nummer to. De fleste kom fra Syria, Afghanistan og Irak, ifølge oversikten.

— Vi ser veldig alvorlig på at barn under 18 år er i fare for å bli utsatt for seksuelle overgrep, vold, og tvangshandlinger. Vi er opptatt av å hjelpe disse barna og forebygge tvangssituasjoner. Dette kan være straffesaker, sier direktør Mari Trommald i Bufdir til NRK.

I går ble dette kjent:

Les også

Norge vil sende afghanske gutter til barnehjem i Kabul.

Gravid 14-årig ettbarnsmor til Storskog

En 14 år gammel gravid jente kom i november over Storskog sammen med sin 23 år gamle ektemann. De to bor nå hver for seg, og 23-åringen er under politietterforskning.

Les også

Gravid jente (14) søkte asyl sammen med mannen – ingen slo alarm

Trommald sier man må gå inn i hvert enkelt tilfelle for å vurdere hvorvidt de gifte skal bo adskilt.

— Seksuell lavalder i Norge er 16 år, og det vil ofte være styrende for hvordan man tenker rundt disse sakene. Men andre problemstillinger som vold og tvang vil også telle med i vurderingene, sier hun.

Frykter at de skal utsettes for vold: