Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett gifter seg i Geiranger neste år

I naturskjønne omgivelser i Geiranger skal prinsesse Märtha Louise (51) og Durek Verrett (48) gifte seg i august neste år.

Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett er i gang med bryllupsplanleggingen.

Kortversjonen

De to forlovet seg i juni i fjor. Nå flytter Verrett til Norge og den 31. august neste år skal de gi hverandre sitt ja i Geiranger. Bygda i Møre og Romsdal er et av Norges mest besøkte turistmål, kjent for sin spektakulære fjord og sine dramatiske fjell.

– Vi er utrolig glade for å kunne feire kjærligheten vår i Geirangers vakre omgivelser. Det betyr mye for oss å samle våre nærmeste på et sted som er så rikt på historie og spektakulær natur. Geiranger er det perfekte sted for å omfavne vår kjærlighet, sier paret i en felles uttalelse som kom onsdag formiddag.

Geiranger ligger innerst i Geirangerfjorden i Stranda kommune. I kunngjøringen av giftermålet fremhever paret også at Geirangerfjorden står på Unescos verdensarvliste og «representerer Norges rike kultur og naturskjønnhet».

– Blir i Norge på ubestemt tid

Onsdag ønsket paret selv ikke å gi flere kommentarer om feiringen. Durek Verretts manager Simon Eriksen Valvik sier Verrett er veldig glad og at han synes det er fint å kunne komme med datoen for giftermålet.

Dette bildet av det kommende ekteparet er nylig frigitt.

Han har ingen kommentarer til gjestelisten.

– Det praktiske kommer vi tilbake til senere, sier han til Aftenposten.

Guri Verpe, kommunikasjonssjef ved slottet sier til Aftenposten at bryllupet ikke finansieres av Kongehuset, men privat.

Hotell Union opplyser på sine nettsider at de har 197 rom. Av disse er 17 suiter.

Carina Scheele Carlsen, kontaktperson for Märtha Louise, kaller Geiranger et favorittsted for prinsessen. Hun vil heller ikke gi noen detaljer om antall gjester eller hvem som blir invitert.

– Det må vi komme tilbake til, sier hun.

Verrett er i ferd med å flytte til Norge og Eriksen Valvik bekrefter at flytteprosessen har startet. Han vil ikke si hvor paret skal bo, men sier planen til Verrett er å bli boende i Norge på «ubestemt tid».

Kongeparet: Gleder oss

Kongeparet gratulerer Märtha Louise og Durek Verrett med bryllupsplanene.

– Dronningen og jeg gleder oss over at prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett i dag har offentliggjort sine bryllupsplaner. Vi er glade for å få Durek Verrett inn i familien og vi ser frem til å feire den store dagen sammen med dem. Vi ønsker Märtha og Durek alt det beste, skriver kongeparet i en melding på kongehusets nettsider.

Også Kronprinsparet gratulerte prinsesse Märtha og Durek Verrett med bryllup i august neste år.

– Vi er glade på deres vegne og gleder oss til å feire sammen med dem i Geiranger. Vi ønsker Märtha, Durek og jentene alt godt for fremtiden, sier de i en uttalelse gjengitt av kongehuset.

Bryllupet skal skje på historiske Hotel Union i Geiranger.

Forlovelse

Det var i 2019 at forholdet mellom prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett ble kjent. Da de forlovet seg sa paret at de var klare for å ta forholdet et steg videre, etter tre år med tidvis avstandsforhold mellom Norge og Los Angeles i USA.

– Kjærlighet dømmer ikke hvor man kommer fra, eller hvem man er som mennesker. Kjærlighet skaper bro mellom mennesker, kulturer og religioner. Og vi er glad for å ha funnet hverandre, på tvers av kontinenter, etnisitet og sosial bakgrunn, skrev paret i en pressemelding.

Kritikk og kontroverser

Det har tidvis stormet rundt paret, blant annet da de sammen dro ut på foredragsturneen «The Princess and the Shaman» i 2019.

Märtha Louise fikk kritikk for å sammen kommersielle interesser og prinsessetittelen. Verrett har også fått kritikk for sin rolle som sjaman, og uttalelser han har kommet med.

I november i fjor ble det kjent at Märtha Louise ikke lenger skal representere kongehuset offisielt. Hun beholder prinsessetittelen, men hun og Durek Verrett får ikke bruke prinsessetittelen eller omtale kongehusets medlemmer i kommersielle sammenhenger.

Da kongen møtte pressen like etterpå sa han om Durek at de er «enige om å være uenige, for å si det sånn».

Han sa samtidig at han er lei for at prinsesse Märtha Louise ikke lenger skal representere kongehuset offisielt, men gir uttrykk for at det var nødvendig å finne en løsning.

– Han trodde nok at han kunne gjøre hva som helst uten at det ville gå ut over oss, sier kongen om Märtha Louises forlovede Durek Verrett.

I et intervju med SVT i vinter gikk Märtha Louise langt i å gi norske medier skyld for Ari Behns død, og ba pressen være mildere mot Durek.

Blir del av kongefamilien

Prinsesse Märtha Louise er nummer fire i arverekken til tronen etter sin bror, kronprins Haakon, og hans to barn, prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus.

Etter bryllupet vil Verrett bli en del av kongefamilien, men han vil i tråd med tradisjonen ikke ha noen tittel eller representere kongehuset.

– Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett vil være til stede ved familierelaterte anledninger, som for eksempel fødselsdagsfeiringer – eller enkelte store idrettsarrangementer der det er tradisjon for at kongefamilien deltar sammen, opplyste Slottet i november i fjor.