Norge

Biskop ville slette møtereferat om medlemsjuks

Biskop Bernt Eidsvig

De ansatte i Oslo katolske bispedømme ble bedt om å makulere referater fra et internt møte hvor medlemsjukssaken ble diskutert.

  • Ntb

I en epost datert 9. desember 2014 ba biskop Bernt Eidsvig de ansatte om å slette elektroniske versjoner og makulere papireksemplarer av referatet med forklaring at det kunne skape «elendighet» om det havnet i feil hender, skriver Klassekampen, som har fått innsyn i referatet.

Les også

Biskopen hardt ut mot kritiker i egne rekker

I møtet ble økonomisjefens rolle i saken kommentert av biskopen.

— Eidsvig ønsket referatet Klassekampen henviser til slettet siden det beskriver personalkonflikter i detalj og bærer preg av personangrep mot en medarbeider som ikke var til stede, sier fungerende administrasjonssjef i bispedømmet Lisa Wade.

Bakgrunnen for møtet, som fant sted tidlig i desember 2014, var at flere av de ansatte var nervøse fordi Dagbladet nettopp hadde avslørt medlemsjukssaken.

Bispedømmets daværende jurist Eirin Larsen skal ifølge referatet ha oppsummert flere mulige lovbrudd.

Bispedømmet mottar kommunal og statlig støtte per medlem. Biskopen og økonomisjefen ble i februar i fjor siktet for grovt bedrageri av 50 millioner kroner. De nekter straffskyld, og kirken avviser å ha brutt loven.

TIDSLINJE OVER HENDELSENE I MEDLEMSJUKS-SAKEN:

Les også

  1. Det er lojalt å si ifra

  2. - Har arbeidet hardt med interne utfordringer

  3. - De har en helt særegen virkelighetsoppfatning