Norge

Abid Raja bekrefter at han vil bli Venstre-leder

Abid Raja bekreftet søndag kveld at han ønsker å etterfølge Trine Skei Grande som Venstre-leder. Dermed har to kandidater sagt høyt at de vil ha vervet.

Abid Raja (V) møtte pressen etter møtet onsdag Venstres valgkomité, som var samlet for å diskutere lederspørsmålet. Terje Pedersen / NTB scanpix

 • NTB-Christofer Kjos Gabrielsen og Oda Ertesvåg

Det var i et intervju med VG at Venstre-profilen bekreftet at han har stilt seg til valgkomiteens disposisjon for en plass i partiledelsen, altså de tre øverste plassene.

– Jeg har sagt at jeg er motivert til å påta meg partiledervervet dersom partiet skulle finne det riktigst, men jeg er også åpen for å være nestleder. Uansett rolle i partiet, er jeg klar for å yte mitt aller, aller beste for Venstre, døgnet rundt, sier han.

Venstres valgkomité var samlet onsdag og torsdag, og komiteens leder Per A. Thorbjørnsen bekreftet at Sveinung Rotevatn, Abid Raja, Guri Melby og Iselin Nybø var kalt inn for å møte dem.

Tidligere er det bare Rotevatn som har bekreftet at han ønsker ledervervet i partiet, men nå får han altså følge av Raja, som har vært svært hemmelighetsfull.

Vil stjele Ap-velgere

På sin Facebook-side utdyper Venstre-politikeren hva hans politiske prosjekt er dersom han blir valgt som leder.

– Ett av mine politiske prosjekt er å bygge samhold og fellesskap i hele landet, mellom folk som bor i byene og i distriktene, og bygge ned by- versus land-konflikten. Vi må sammen bygge felles fremtid med rom for alle i hele Norge.

Raja skriver videre at han vil henvende seg til tradisjonelle Ap-velgere.

– Jeg vil be sosialdemokratene vurdere oss sosial liberalere, vi er både mer miljøvennlige og mer næringsvennlige enn Ap, og vi har en sterk sosial inkluderende velferdspolitikk, skriver han.

– Ikke et «must» å bli partileder

Raja forteller at han føler seg klar for oppgaven som partileder, men at det er opp til Venstre.

– Og det er ikke et «must» for meg å bli partileder. Slik jeg ser det, er det viktigste å bygge et felles team, som sammen kan løfte Venstre, sier han til VG.

Til uken møttes valgkomiteen igjen, og en oppdatert innstilling måtte være klar senest 28. august.

De to nåværende nestlederne, Ola Elvestuen og Terje Breivik, har også signalisert at de ønsker å fortsette i ledelsen, hvis de er ønsket.

Valget av ny leder i Venstre kommer etter at Trine Skei Grande i mars sa at hun ikke ville fortsette til tross for at valgkomiteen hadde innstilt henne til ledervervet.

Da Grande trakk seg måtte valgkomiteen også oppdatere sin innstilling foran landsmøtet, som er utsatt til 26.–27. september på grunn av koronasituasjonen.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. POLITIKK

  Rajas støttespillere sikre på at han i dag sier ja til å utfordre Rotevatn

 2. POLITIKK

  Venstres valgkomité trenger mer tid. Innkalt til nytt møte.

 3. POLITIKK

  Uventet utskiftning i Venstres valgkomité kan styrke Sveinung Rotevatn

 4. POLITIKK

  Guri Melby enstemmig innstilt som ny Venstre-leder

 5. POLITIKK

  Guri Melby bekrefter: Vil bli Venstre-leder

 6. KOMMENTAR

  Guri Melby kan bli Venstres Vedum