Fra storm og stengt til kolonnekjøring i kuling

Noen fjelloverganger åpnet for kolonnekjøring etter lørdag morgen. Men i nord oppfordres de som må bruke bilen til å fylle tanken, ta med varme klær, mat og drikke og en stor dose tålmodighet.

Hjerkinn klokken 08 lørdag morgen. Etter å ha vært åpen i noen timer, stengte E6 over Dovrefjell brått igjen på grunn av snøfokk og kraftig vind.

Fredag kveld var det vanskelig å komme seg både fra vest til øst og fra nord til sør. Samtlige fjelloverganger sør for Oppdal stengte på grunn av sterk vind og nedbør.

Tidlig lørdag morgen åpnet E16 Filefjell og riksvei 52 Hemsedalsfjellet for kolonnekjøring etter å ha vært stengt store deler av fredag. Her ventes stiv kuling, 16 sekundmeter vind og snøfokk lørdag formiddag.

E6 over Dovre åpnet tidlig fredag, men stengte igjen klokken 08 på grunn av stiv kuling med sterke vindkast og kraftig snøfall.

Les også

1975: 41 døde i Oslo-trafikken. 2019: Én død i Oslo-trafikken.

– Hold dere hjemme

Mens bilister slapp å kjøre kysten opp eller ned for å krysse fra Vestlandet til Østlandet lørdag, varsler Vegtrafikksentralen tøffere forhold i nord.

Liten til full storm i deler av Troms, Nordland og Finnmark, melder yr for lørdagen.

– Det er et forrykende uvær i store deler av Nord-Norge i dag, og det anbefales å holde seg hjemme såframt man ikke må ut å kjøre, advarer Vegtrafikksentralen nord.

E6 Saltfjellet i Nordland lørdag morgen. Fjellovergangen er steng. Veivesenet skal vurdere værforholdene igjen klokken 12.

– Dette er nok helgen for å tenke seg ekstra om før man planlegger turer, særlig via fjelloverganger, uttaler driftsleder Siril Veiåker-Nilsen på Vegtrafikksentral nord.

Hun ber folk som velger å bruke bil i Nord-Norge om å forberede på at forholdene kan endre seg.

– Kanskje blir det vanskelig å komme seg dit du planlegger, og folk må i alle fall ta med seg rikelig med drivstoff, varme klær, mat, drikke – og en god porsjon tålmodighet, oppfordrer Veiåker-Nilsen i Statens vegvesen.