Norge

Tomannsbolig totalskadet etter i Fyllingsdalen i natt

KRAFTIG BRANN: Brannvesenet driver slukking natt til 1. nyttårsdag.

24 personer ble evakuert da en tomannsbolig i Fyllingsdalen sto i full fyr.

  • Torunn A. Aarøy
    Torunn A. Aarøy

(Bergens Tidende): Brannen ble meldt klokken 03.31. Det var da full fyr i en tomannsbolig i Traudalsgrend i Fyllingsdalen.

– Det var hektisk da vi kom frem. Boligen sto i full fyr og situasjonen var uoversiktlig, sier Krister Sæther, politiets leder på stedet til Bergens Tidende.

24 personer ble evakuert fra tomannsboligen og husene rundt.

– De fleste evakuerte seg selv, men noen måtte vi ta kontakt med. Det har vært mye arbeid her med å få kontroll på de evakuerte, sier Sæther.

Fire beboere skal være sendt til legevakt i Bergen etter den kraftige brannen.

Ikke savnede

Ganske raskt meldte politiet om at ikke var meldt om skadede eller savnede i forbindelse boligbrann i Fyllingsdalen i natt.

REDDET: Brannvesenet tror de har klart å redde den andre delen av tomannsboligen.

– Den ene delen av en tomannsbolig er overtent. Vi har foreløpig kontroll på bygg som ligger rundt. Det skal ikke være spredningsfare nå, sa vaktkommandør Håkon Myking ved 110-sentralen ved 05.00-tiden.

– Det er fullstendig overtent. Det er observert flammer over taket. Slukkearbeid pågår. Det er vanskelig tilkomst og trangt på stedet, opplyste Vest politidistrikt på Twitter.

Hørte et smell

En nabo i området forteller at han hørte et stort smell klokken 03.15. Ti minutter senere så han at en bil og garasjen var i full fyr.

– Jeg vekket familien min for å gi beskjed, forteller Sharukh Faisal.

De evakuerte ble tatt med til Løvåsen sykehjem, der de kunne holde varmen.

SLUKKING: Bilde fra brannstedet like etter 05.30 i natt.

Ved 06-tiden opplyser politiet at 12 av de evakuerte har fått komme tilbake i husene sine. De 12 andre tilhører tomannsboligen og har fått overnatting på hotell eller gjort avtaler om overnatting privat.

– Totalskadet

Klokken 06.30 opplyser brannvesenet om at det brenner fortsatt. Det er ikke fare for tilstøtende bygninger.

– Vi har kontroll på stedet, men huset er totalskadet. Den andre delen av tomannsboligen ser ut til å være uskadet. Der er blitt gjort veldig godt arbeid med å hindre spredning til den andre delen av tomannsboligen, sier Myking.

Les mer om

  1. Brann
  2. Vest politidistrikt