Norge

Krevende jobb for fengselsansatte på Ila

: De ansatte på Ila fengsel får psykologhjelp for å takle den krevende jobben det er å passe på terrorsiktede Anders Behring Breivik.

– Alle i Norge sitter med noen følelser etter de grusomme hendelsene som har skjedd. Det er klart dette blir en utfordring i forhold til vår profesjonalitet, sier fengselsdirektør Knut Bjarkeid ved Ila fengsel og forvaringsanstalt til TV 2.

De som vil ha kontakt med Breivik mens han sitter på isolat, er erfarne folk. Likevel er det satt i gang noen spesielle tiltak i forbindelse med den nye innsatte.

– En time hver dag vil de som jobber med ham ha et møte, for å diskutere både sine egne følelser og hvordan de skal jobbe med ham. En av anstaltens psykologer vil også følge opp de ansatte og være med på disse møtene, forteller Bjarkeid.

Helt siden han fikk beskjed om at Breivik ville sitte varetektsfengslet har fengselsledelsen diskutert hvordan de skal takle jobben.

– De ansatte ser på dette som krevende, og vi har fra første minutt diskutert hvordan vi skal klare å få utført vår jobb på et humanistisk grunnlag, ved å gi ham nøyaktig samme rettigheter som enhver annen innsatt, sier fengselsdirektøren.

Breivik, som mandag ble varetektsfengslet i åtte uker, fire av dem i full isolasjon, sitter i en eneromsavdeling på Ila.

– Det betyr at han ikke har kontakt med noen andre innsatte. Når han ikke er i aktivitet, vil han være inne på cella, forteller Bjarkeid.

Relevante artikler

 1. NORGE
  Publisert:

  Han satt isolert i en kjeller i over fem år. Nå er Norge saksøkt for umenneskelig behandling.

 2. DEBATT
  Publisert:

  Alvorlig psykisk syke innsatte : Høie og Wara gikk langt i å legge ansvaret på domstolene

 3. A-MAGASINET
  Publisert:

  Hun jobber alene med 30 kriminelle. De er dømt for voldtekt, overgrep og drap

 4. NORGE
  Publisert:

  Rømningsforsøket i Kristiansand: – Kunne fått et tragisk utfall

 5. NORGE
  Publisert:

  Breiviks advokat: – Helt usannsynlig at han har kommunisert med gjerningsmannen

 6. NORGE
  Publisert:

  Lagmannsretten om Behring Breiviks soningsforhold: Ikke brudd på menneskerettighetene