Norge

Obos-ansatte som demonstrerte, må i karantene

Ansatte i boligutvikleren Obos som var med på George Floyd-demonstrasjonene i Oslo fredag, blir av smittevernhensyn bedt om å holde seg hjemme fra jobb de neste ti dagene. Det opplyser konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj (bildet) til NRK.

– Jeg vil ikke gå inn i diskusjonen om uansvarlighet eller ansvarlig. Det var et brudd på smittevernreglene, og det sier seg selv at det har skapt en situasjon med økt risiko. Da må man i etterkant ta konsekvensene av det valget og praktisere karantenereglene, sier konsernsjefen.

I Norge har det vært holdt demonstrasjoner i blant annet Oslo og Stavanger lørdag– til tross for retningslinjene om smittevern og å holde avstand. Det har fått flere til å reagere, blant annet professor Janne Haaland Matlary. Politiet mener de ikke har myndighet til å oppløse demonstrasjonene, ettersom ytringsfriheten er grunnlovsfestet. Her hjemme har politiet valgt ikke å gripe inn mot demonstrantene.

Foranledningen til de mange antirasistiske demonstrasjonene den siste uken, er George Floyds dødsfall. Han døde 25. mai etter å ha blitt pågrepet av amerikansk politi.

Les også

  1. Direktestudio: Koronaviruset

  2. Hvorfor tillot politiet enorme brudd på smittevernreglene? | Janne Haaland Matlary

  3. Det er ikke politiet som gir tillatelse til demonstrasjoner, det er Grunnloven | Politiadvokat Kai Spurkland

  4. Solberg om at tusenvis trosset smittevern: – Ikke tiden for å sette egne ønsker foran felles sikkerhet

  5. Stor demonstrasjon mot rasisme i Stavanger sentrum

  6. Etter 400 år med systematisk rasisme er det to grunner til at George Floyd kan endre verden

Les mer om

  1. Oppsummert-type