Norge

SAS-beslutning ventes om mulige kanselleringer søndag

Pilotstreiken i SAS har allerede rammet titusener av passasjerer i Norge. Lørdag formiddag blir det tatt stilling til eventuelle kanselleringer søndag.

SAS har satt mange av sine fly på bakken etter at pilotene har gått ut i streik. Flyene er parkert på Gardermoen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

 • NTB

– Beslutningen om vi også må kansellere avganger søndag, blir tatt lørdag formiddag, forteller informasjonssjef Knut Morten Johansen.

I stedet for permittering er kabinpersonale og bakkepersonale satt inn for å veilede og hjelpe de mange ventende på flyplassene. Men fortsetter streiken også etter helgen, vil det få konsekvenser for andre ansatte i SAS. Det gjelder også dem som har lederjobber i selskapet.

170.000 passasjerer

Det er anslått at tilsammen 170.000 passasjerer i Norden rammes om streiken varer gjennom hele helgen. Danske Sydbank har regnet ut at kostnaden for streiken for SAS ligger på mellom 54 og 73 millioner norske kroner per dag.

Tilsammen 1.400 piloter er i streik i de tre skandinaviske landene. 545 av dem er ansatt i Norge.

Titusener av reisende ble rammet fredag. På Oslo Lufthavn Gardermoen var det satt frem stoler foran SAS-skranken og mange hadde møtt opp for å få mer informasjon om situasjonen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

– Jeg har full forståelse for at dette ikke styrker tilliten til SAS. Jeg må bare ærlig og oppriktig beklage overfor kundene som er blitt rammet av innstilte fly. Jeg er veldig lei meg for det, og vi gjør selvfølgelig alt vi kan for å hjelpe kundene, sa SAS-sjef Rickard Gustafson til NTB fredag kveld.

 • Les også: Pilotstreiken i SAS rammet 72.000 passasjerer fredag

Pilotene beklager

Etter bruddet natt til fredag har det så langt ikke vært kontakt mellom partene. Fagforeningene sier de er klare til å møte SAS-ledelsen om de ønsker det.

– Hvis ledelsen tar kontakt og vil møtes, er vi selvfølgelig klare, sier leder Jan Levi Skogvang i Scandinavian Norge Flygerforening i Parat. De streikende pilotene går også ut og beklager konsekvensene dette får for passasjerene.

Les mer om

 1. SAS-streiken
 2. Streik
 3. Fly

SAS-streiken

 1. ØKONOMI
  Publisert:

  SAS har fått 20 kompensasjonskrav etter streiken - har avvist alle

 2. NORGE
  Publisert:

  DN: Forbundsleder i Flygerforbundet tror på snarlig løsning

 3. NORGE
  Publisert:

  SAS innstiller 709 avganger torsdag – fremdeles ingen løsning

 4. ØKONOMI
  Publisert:

  SAS-streiken fortsetter på sjette dagen. Se hvilke flyvninger som rammes her.

 5. ØKONOMI
  Publisert:

  Luftfartsekspert langer ut mot SAS-pilotene

 6. NORGE
  Publisert:

  Flere hundre streikende piloter deltar i 1. mai-markeringen