Norge

Fritidshus tatt av ras ved Mosjøen – flere hus evakuert

Politiet har ingen indikasjoner på at noen personer ble tatt av jordskredet ved Mosjøen i Nordland onsdag. Ett fritidshus ble tatt og flere hus evakueres.

Alle nødetatene er sendt ut etter at et hus er tatt av et jordskred ved Mosjøen i Vefsn kommune i Nordland.
  • NTB

Alle nødetater, redningshelikopter og frivillige ble kalt ut til Drevja i Vefsn kommune i Nordland etter at en fritidsbolig ble tatt av et jordras onsdag.

– Det er bekreftet at det ikke oppholdt seg folk i fritidsboligen, opplyser operasjonsleder Mads Bernhoft i Nordland politidistrikt i en pressemelding.

Huset som ble tatt av raset, ligger ned mot elva Drevjo i området Jonsrud, men havnet ikke i elven.

Ifølge politiet er det et omfattende ras som har gått. Skredet er estimert til å være 150 meter bredt og cirka 500 meter langt. Politiet fikk melding om raset klokken 10.40, men det er usikkert når skredet ble utløst.

– Det kan ha gått så tidlig som rundt klokken 7.00, sier operasjonslederen.

Evakuerer med helikopter

Det ble observert bilspor inn i skredområdet, men politiet har nå klarlagt hvem bilsporene tilhører, og disse personene er gjort rede for. Dermed har ikke politiet noe informasjon som gjør at de mener noen personer er tatt av skredet.

Etter råd fra geolog på stedet er det besluttet å utvide området som er skredutsatt, og flere hus blir nå evakuert.

På grunn av at veien inn til skredområdet er stengt, blir de evakuerte fraktet ut ved hjelp av helikopter. Tidligere onsdag opplyste politiet at det ble planlagt evakuering av ti hus i nærområdet til skredet.

Av sikkerhetshensyn oppfordrer politiet folk til å holde seg unna området.