Kjørte fluktbilen for Nokas-ranerne – nå innrømmer han smugling av 130 kilo hasj

Alf Henrik Christensen (57), som har sonet en 11 års fengselsstraff for medvirkning til Nokas-ranet i 2008, er siktet i en større narkotikasak. Han ble pågrepet i en båt i Arendal med rundt 130 kilo hasj om bord.

Alf Henrik Christensen fotografert i rettssalen i 2006.

– Det er ikke så mye å si. Jeg er tatt på fersk gjerning, sa Christensen til Fædrelandsvennen etter fengslingsmøtet i Aust-Agder tingrett i Arendal fredag.

Ifølge VG ble mannen pågrepet i en båt i Arendal på vei fra Hirtshals i Danmark.

– Han samtykker til åtte ukers varetektsfengsling og to uker med brev- og besøksforbud, sier Christensens forsvarer, advokat Sigurd Klomsæt, til Aftenposten.

To andre personer er også siktet i saken. Alle tre ble pågrepet natt til fredag.

Advokat Morten Furuholmen, som forsvarer den ene mannen, sier at hans klient nekter straffskyld og at han kommer til å motsette seg varetektsfengsling.

Advokat Sigurd Klomsæt er forsvarer for Alf Henrik Christensen (57), som er siktet for grov narkotikaforbrytelse.

Kjørte fluktbilen

Christensen ble i 2006 dømt av Stavanger tingrett til 13 års fengsel for å ha kjørt ranerne og utbyttet under flukten etter Nokas-ranet 5. april 2004, da politiets innsatsleder Arne Sigve Klungland (53) ble skutt og drept av en av ranerne.

Ranerne fikk med seg et utbytte på 57,4 millioner kroner, noe som gjør det til norgeshistoriens største ran.

Lagmannsretten satte straffen ned for Christensen til åtte års fengsel, men etter anke til Høyesterett ble straffen fastsatt til 11 års fengsel.

15 menn ble dømt for å ha vært med på eller medvirket til ranet. David Toska, som av retten ble utpekt som hjernen bak ranet, ble dømt til 18 års fengsel.

Christensen har i senere tid blitt dømt til flere års fengsel for narkotikakriminalitet i den såkalte Sult-saken, der påtalemyndigheten mener Christensen forsøkte å smugle hasj fra Nederland. Nokas-raner Metkel Betew er også tiltalt i den saken.