Ville "ødelegge" Android

Steve Jobs var villig til å bruke alle Appels penger i kampen mot Googles operativsystem.

I den kommende Steve Jobs-biografien er ikke den avdøde Apple-sjefen nådig i sin kritikk av Android, Googles operativsystem for smartmobiler og nettbrett.

Flere Digital-saker finner du her

Det kommer frem i Walter Isaacsons autoriserte Jobs-biografi som lanseres på mandag, skriver BBC.

Her gir den avdøde Apple-sjefen uttrykk for at han mente Googles operativsystem (OS) for mobiltelefoner og nettbrett hadde stjålet mange ideer fra Apples iOS.

— Jeg skal knuse Android fordi det er et stjålet produkt. Jeg er villig til å gå til termonukleær krig for dette, skal Jobs ha sagt til Isacsson.

I biografien siteres Jobs også på at «jeg vil bruke hver eneste penny av de 40 milliarder dollarene Apple har i banken på å rette opp denne feilen» .

Forholdet surnet

Før Google lanserte Android i november 2007, 11 måneder etter at Apple trakk sløret av iPhone, hadde søkemotorgiganten et nært forhold til Apple.

Forholdet mellom Steve Jobs(t.v) og Eric Schmidt skal ha surnet betraktelig de siste årene.Ikke bare utgjorde Googles søk og karttjeneste en viktig del av iPhones økosystem, tidligere sjef og nå styreleder i Google, Eric Schmidt, satt også i styret i Apple fra 2006 helt frem til 2009.

Et forhold som skal ha surnet betraktelig.

Apple har blant annet avvist flere Google-programmer i AppStore, samt gått til søksmål mot flere smarttelefonprodusenter som benytter Android.

En av de saksøkte, den sørkoreanske elektronikkgiganten Samsung, har svart med å gå til motsøksmål mot Apple.

Android har i dag en andel av smarttelefonmarkedet på cirka 48 prosent, mens Apples iOS «bare» har 19 prosent.