Norge

Smitteveileder for frisørene er ute: Dropper munnbind-regel

Frisører og hudpleiere åpner dørene igjen neste uke. Ansatte må holde 1 meter avstand mellom hverandre. Det må også kundene.

Næringsminister Iselin Nybø kunngjorde nye retningslinjer for frisører og andre virksomheter med én-til-én-kontakt.
  • Nicholas Bergh
    Journalist

– Det er nok ikke bare jeg og Bent som gleder oss til å stusse sveisen litt, sa næringsminister Iselin Nybø (V) med henvisning til helseminister Bent Høie, under myndighetenes daglige pressekonferanse om koronasituasjonen torsdag.

Helsemyndighetene har nå lagt frem en smittevernveileder for virksomheter med én-til-én-kontakt. Det gjelder blant annet frisører, hudpleiere og tatovører. Disse kan åpne virksomheten fra 27 april.

Les også

Norge bremser koronaviruset langt raskere enn vi trodde. Allerede for en måned siden var reproduksjonstallet under 1.

1 meters avstand

Det skal være minst 1 meter avstand mellom hver ansatt, med unntak av veiledning av lærlinger. Det må også være minst 1 meter mellom kundene, både på venterom og under behandling.

Kunder oppfordres også til å stille med rent hår, hud eller skjegg hvis det ikke går an å vaske på stedet.

Det anbefales ikke bruk av munnbind eller hansker utover situasjonene hvor dette vanligvis benyttes. Dersom man likevel vil benytte slikt utstyr, må lederen i virksomheten sørge for at de ansatte gis opplæring i korrekt bruk av dette.

Roser samarbeidet

Nybø berømmet samarbeidet bransjen og helsemyndigheten har hatt for å få på plass veilederen.

– Veilederen for frisører er et godt eksempel på hvordan helsemyndighetene og bransjen har jobbet godt sammen – både for å ivareta smittevernet og for å få det til å fungere i praksis, sa hun.

(©NTB)

Les mer om

  1. Koronaviruset
  2. Frisør
  3. Koronaviruset