Norge

To politimenn mistenkt for grov kroppsskade etter skyting på Dale

To polititjenestepersoner etterforskes av Spesialenheten etter en skyteepisode i Dale fredag. En mann i 50-årene er siktet for drapsforsøk.

Politi ved stedet på Dale i Sandnes der en mann i 50-årene fredag kveld ble skutt av politiet etter at han selv løsnet skudd mot politiet.
  • NTB

Mannen er siktet for drapsforsøk etter å ha løsnet skudd mot flere polititjenestemenn på Dale utenfor Sandnes i Rogaland, opplyser politiet.

Den siktede mannen skal etter planen fremstilles for varetektsfengsling i Jæren tingrett tirsdag, ifølge Stavanger Aftenblad.

Påtalemyndigheten mener at det er fare for gjentakelse.

– Vi har utvidet siktelsen fra uforsiktig omgang med skytevåpen til drapsforsøk mot flere polititjenestemenn, samt oppbevaring av en stor mengde våpen og ammunisjon, sier seksjonsleder for påtale i Agder politidistrikt, Cecilie Pedersen Hille.

Mistenkt for kroppsskade

Agder politidistrikt etterforsker saken mot mannen, mens Spesialenheten for politisaker etterforsker politiets handlemåte.

I Spesialenhetens etterforskning av saken har den skadde mannen status som fornærmet. To polititjenestepersoner er mistenkt for grov kroppsskade etter å ha skutt mot mannen.

– Flere andre polititjenestepersoner er også mistenkt i saken som følge av at flere har ulike roller i en slik politiaksjon, sier advokat Ellen Eikeseth Mjøs, som er leder av Spesialenhetens etterforskningsavdeling Vest-Norge, til Stavanger Aftenblad.

Bekrefter mageskudd

– Jeg kan bekrefte at det var flere kulehull i en av patruljebilene som var på stedet, sier Mjøs, som gjentar at denne hendelsen kunne fått langt mer alvorlige konsekvenser for alle de involverte.

Foreløpig er åtte personer avhørt av Spesialenheten. Mannen ble truffet i magen, bekrefter Mjøs, men hun vil ikke si hvor mange ganger han ble truffet.

Aftenbladet har mandag ettermiddag ikke lyktes med å komme i kontakt med advokat Knut Lerum, som er mannens forsvarer i straffesaken og hans bistandsadvokat i saken Spesialenheten etterforsker.

Utenfor livsfare

Hendelsen skjedde fredag kveld. Politiet fikk ved 19.30-tiden melding om at det var avfyrt et skudd med våpen i luften utenfor en bolig på Dale utenfor Sandnes i Rogaland.

– Da politiet ankom stedet, løsnet en mann i 50-årene flere skudd mot politiet, opplyser Agder politidistrikt.

Politiet løsnet skudd mot mannen, som ble truffet. Han er utenfor livsfare og blir skrevet ut fra sykehus mandag.

Ingen polititjenestemenn ble truffet da mannen løsnet skudd mot dem.

Les mer om

  1. Skyting
  2. Dale