Norge

68 utenlandske statsborgere pågrepet av politiet

Politiets utlendingsenhet har pågrepet 68 utenlandske statsborgere for brudd på utlendingsloven.

Arkivfoto av tidligere Stensby Sykehus.
  • Hans O. Torgersen
    Journalist
  • NTB

Politiet fant 68 mennesker fra Kasakhstan under en rutinekontroll på tidligere Stensby sykehus på Romerike ved 16-tiden onsdag.

Samtlige er over 18 år.– Litt under halvparten er voksne menn, resten er kvinner og barn, sier operasjonsleder Ronny Samuelsen i Øst politidistrikt til Aftenposten.

Senere opplyste politiet at en gjennomgang av identitetspapirene viser at det dreier seg om foreldre med voksne barn.

Alle de 68 er dermed over 18 år og alle er pågrepet for brudd på utlendingsloven. De 68 blir i løpet av kvelden transportert blant annet til Politiets utlendingsinternat på Trandum ved Gardermoen.

Les også

1104 utlendinger avslørt med falske pass og ID-dokumenter

Frakter folk bort

– Vi fortsetter arbeidet med å frakte folk bort herfra og til forskjellige arrester gjennom natten. Arbeidet tar nødvendigvis noe tid, vi må bli med hver enkelt å hente sakene deres, og de må registreres, sier innsatsleder Thomas Hestvik til VG rundt midnatt.

Romerikes Blad skriver at Stensby sykehus i 2015 ble solgt til selskapet Akershus Omsorgssenter, et heleid datterselskap av Norwegian Hotels And Apartments AS, for 23 millioner kroner. Senere ble det opprettet et nytt selskap ved navn Stensby Eiendomsutvikling AS, men fortsatt under samme eier. Selskapet står oppført uten driftsinntekter de siste årene.

En søknad om bruksendring fra sykehus til akuttmottak for inntil 1000 flyktninger ble møtt med mye motstand. UDI la vekk tankene om gigantmottaket da flyktningstrømmen avtok.

Senere har de nye eierne lansert planer om spahotell. Som en midlertidig løsning er sykehuset tatt i bruk som motell, skriver avisen.

Politiet opplyser at de vil komme med mer informasjon torsdag formiddag.

Les mer om

  1. Politiet
  2. Kasakhstan