Facebook kan stenges

Tre studenter krever at Facebook stenges, fordi de mener nettsamfunnet er bygget på en stjålet idé.

Facebook-gründer Mark Zuckerberg beskyldes for å ha stjålet hele ideen bak Facebook.

LES OGSÅ:


Advokaten til de tre tidligere Harvard-studentene som mener Facebook-grunder Mark Zuckerberg har stjålet ideen deres, har fått to uker på å samle beviser på anklagene.

Det ble avgjort av dommer Douglas Woodlock under et rettsmøte i Boston i går.

— Hybel-snakk er ikke det samme som en kontrakt, så jeg vil se kontrakten, sa Woodlock, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Leide inn Zuckerberg

Cameron Winklevoss, Tyler Winklevoss og Divya Narendra studerte sammen med Mark Zuckerberg på Harvard. De hevder de kom opp med ideen som Facebook er bygget på allerede i 2002.

De leide inn Zuckerberg til å gjøre ferdig arbeidet med en database i 2003 og fortalte ham at arbeidet måtte gjøre kjappest mulig slik at de kunne lansere før de ble ferdig med studiene sommeren 2004.

Zuckerberg sa imidlertid takk for seg i februar samme år, med den begrunnelsen at han ikke hadde fått den rollen han ønsket seg i utviklingsprosessen. En måned tidligere hadde han registrert domenet Facebook.com.

For sent

De tre saksøkerne startet nettverkssiden ConnectU i mai 2004, men mener de har tapt mye fordi konkurrenten Facebook var tidligere ute og at dette var helt avgjørende for suksessen. ConnectU har i dag rundt 70.000 registrerte brukere mens Facebookk har over 30 millioner.

ConnectU har bedt domstolen i Boston om å stenge Facebook og inndra selskapets økonomiske verdier. I tillegg krever de en klekkelig erstatning for det de mener er et rent tyveri.

Summen på erstatningskravet er foreløpig ikke fastsatt. Zuckerbergs advokater har bedt dommeren om å henlegge saken. Zuckerberg uttalte seg positivt etter høringen i går.

— Vi er fornøyd med resultatet av dagens rettsmøte. Vi er fortsatt helt uenig i beskyldningene om at Mark Zuckerberg stjal ideer eller kode for å bygge Facebook, sa talsmannen for nettsamfunnet Brandee Barker.

Søksmålet ble første gang registrert i september 2004.

LES OGSÅ: