Kvinne døde etter voldshendelse i Ørskog i Møre og Romsdal

Kvinnen i 70-årene som ble skadd i voldshendelsen i Ørskog, døde tirsdag. Siktelsen mot den pågrepne mannen er utvidet til grov kroppsskade med døden til følge.

En kvinne i 70-årene døde av skadene etter voldshendelsen i Ørskog i Møre og Romsdal. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
  • NTB

Det opplyste politiadvokat Arnt Erik Oust i Møre og Romsdal politidistrikt på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag. Kvinnen døde tidligere på dagen og skal obduseres, ifølge Oust.

– Den endelige siktelsen vil foreligge når alle fakta er kommet på bordet gjennom etterforskningen, sa han ifølge TV 2.

Den siktede mannen fikk vite tirsdag formiddag at kvinnen var død.

– Han tok det svært tungt. Det blir avhør senere i uken, kanskje torsdag eller fredag, sier mannens forsvarer, advokat Torgeir H. Langva, til VG.

Mann alvorlig skadd

Også en mann i 70-årene ble skadd i hendelsen, som fant sted i 13.30-tiden søndag i parets bolig. Mannen ble sendt til behandling ved sykehuset i Ålesund.

– Tilstanden til den fornærmede mannen er fremdeles alvorlig, men det er ikke noe fare for liv, sier Oust.

Han ønsker ikke å gå inn på hva den siktede har forklart i avhør, men sier at han er preget av utviklingen i saken. Politiet mener å ha et klart bilde av hva som skjedde i huset, og tror ikke det var flere personer til stede.

Leter etter våpen

Sunnmøre tingrett har varetektsfengslet mannen i fire uker, med to ukers brev- og besøksforbud. Den siktede mannen samtykket til varetektsfengsling, og saken gikk som såkalt kontorforretning, uten at den siktede var til stede.

– Han aksepterte fengslingen, men har ikke tatt endelig stilling til straffskyld. Han aksepterer at politiet får tid til etterforskningen, sier Langva.

Mannen har imidlertid erkjent å ha utøvd vold mot de to fornærmede.

Relasjon

Politiet har opplyst at det ikke ble brukt stikk- eller skytevåpen under voldsepisoden, men at våpenet ikke er funnet.

Det er en familiær relasjon mellom de involverte, men politiet ønsker ikke å gå nærmere inn på detaljene.

Det var den siktede selv som meldte fra om hendelsen til politiet. Han ble pågrepet uten dramatikk mens han gikk langs veien rundt to kilometer fra boligen der voldshendelsen fant sted.