Norge

Politiet kommer raskere frem enn før

Politiet når for aller første gang kravene om responstid på nasjonalt nivå for både på små, mellomstore og store steder.

– Politireformen er ikke ferdig. Mange snakker som om den er tilbakelagt. Noen vil reversere den. Jeg vil videre, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H).
  • NTB
Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

– Det er kjempefint at vi når kravene i alle de tre tettstedskategoriene, men det er på nasjonalt nivå. Det er forskjeller mellom distriktene og fortsatt slik at vi jobber hardt med at alle når kravene, sier seksjonssjef Elisabeth Rise i Politidirektoratet til VG.

Da politireformen ble innført i 2015 begynte man å måle responstid for politiet. Altså hvor raskt det går fra politiet mottar en melding om en hendelse til første politienhet er på stedet.

Fra mai til og med august i år var gjennomsnittlig responstid 30 minutter på de minste stedene, 19 minutter for steder med 2.000 opp til 19.999 innbyggere og 11 minutter for de største stedene.

– Politireformen skal evalueres i 2022. Vi vet at det tar tid å gjennomføre noen av målene som ble satt, men jeg er veldig fornøyd med at vi er der vi i er i dag, sier justisminister Monica Mæland (H).

Les mer om

  1. Politiet
  2. Monica Mæland