Norge

Lye i Time: Politiet etterforsker overgrep mot jente i barneskolealder

Tirsdag ble et område på Lye i Time kommune sperret av etter at en jente var blitt utsatt for et overgrep. Onsdag blir det satt inn flere tiltak på skolen til jenta.

  • Ove Heimsvik
    Journalist
  • Rolf Frøyland
    Journalist
  • Tarald Aano
    tarald.aano@aftenbladet.no
Politihunden Sidney og hundefører Stian er på stedet for å søke etter spor og gjenstander.

(Stavanger Aftenblad:) Tirsdag klokken 13.41 fikk politiet melding om at en jente i barneskolealder var blitt utsatt for et overgrep på vei hjem fra Lye skule i Time kommune. Overgrepet skal ha skjedd i skogsområdet mellom Lyevegen, Kvartsvegen og oppsiden av Lye ungdomsskule (se kart lengre ned i artikkelen) en gang mellom klokken 13 og 13.30.

Gjerningspersonen er beskrevet som en voksen mann, skriver Sør-Vest politidistrikt i en pressemelding.

Politi på skolen

Tirsdag kveld har Time kommune sendt ut et skriv til foreldre ved Lye skule med informasjon om hendelsen og hva som skjer videre.

– Vi ønsker at elvene skal føle seg trygge og ivaretatt på skolen og setter i verk flere tiltak fra onsdag morgen. Det vil være uniformert politi til stede ved skolen onsdag morgen. De vil være der for å trygge elevene og snakke med de elevene som ønsker det. Politiet vil også være til stede ved skoleslutt, melder kommunen.

Kommunen skriver videre at lærere vil bruke tid på å informere elevene om saken, og at skolen vil ha flere ansatte ute i friminuttene resten av uka. Helsesykepleier vil også være tilgjengelig for elever som ønsker noen å snakke med.

Politiet ønsker tips

Politiet på stedet tirsdag kveld.

– Politiet ønsker å komme i kontakt med alle som var i skogsområdet (se kart) i tidsrommet 12.30 og 14. Politiet ønsker dessuten å komme i kontakt med alle som har opplysninger som kan være av interesse, opplyser leder Bjørn Kåre Dahl for personseksjonen i Sør-Vest politidistrikt til Stavanger Aftenblad.

Dahl sier at politiet håper å avhøre fornærmede i løpet av kvelden. Dette vil være et tilrettelagt avhør på grunn av jentas alder.

Politiet har foreløpig ingen mistenkte.

– Det er fremdeles tidlig i etterforskningen. Vi har gjennomført en del avhør av vitner, både folk fra skolemiljøet og andre som har sett ting som kan være knyttet til hendelsen, opplyser Dahl.

En politihund bli bruk i området for å se etter spor og gjenstander.

Det avsperrede området er like i nærheten av forsamlingshuset samt barneskolen og ungdomsskolen på Lye.

– Tidlig i etterforskningen

Mens Aftenbladet er på stedet, er det flere personer som har kommet bort til politiet for å fortelle ting de har sett.

Dahl sier at politiet er i kontakt med både skole og kommune med tanke på håndtering og formidling av informasjon.

Politiet kan kontaktes på telefon 02800 eller nettsiden https://tips.politiet.no/web/. I tipsløsningen på nett kan man også laste opp bilder.

Politiet er tidlig i etterforskningen. Det er gjennomført flere avhør, og det vil bli foretatt flere avhør i løpet av kvelden. Det er også foretatt rundspørringer i området på Lye.

Politiet har tirsdag kveld sperret av det aktuelle området, og det pågår undersøkelser.

Politiet var i aksjon på Lye i Time tirsdag ettermiddag.
Politiet har sperret av et større område på Lye i Time kommune tirsdag ettermiddag og kveld.

Les mer om

  1. Time