Norge

Henlegger voldssak mot imam i Drammen

Politiet henlegger saken der en imam i Drammen var mistenkt for å bruke fysisk avstraffelse i koranundervisningen. Samtidig er to andre saker under etterforskning.

I juni ble en imam som underviste ved en koranskole i Drammen

Les også

Imam siktet for vold mot barn

. Politiet fikk vite om hendelsene gjennom anonyme tips og bekymringsmeldinger fra skolene der barna gikk. Imamen nektet straffskyld.

– Saken henlegges fordi det er vanskelig å bevise hva som har skjedd, og fordi vi har få vitneforklaringer og bevis som underbygger den, sier politiadvokat Ole Jacob Garder i Søndre Buskerud politidistrikt. Politiet mener likevel at de har søkelys på en viktig problemstilling gjennom denne saken.

– Fysisk avstraffelse mot barn i enhver form er brudd på norsk lov. Som følge av denne saken har vi fått kjennskap til og igangsatt etterforskning i to lignende saker der det skal ha blitt brukt vold i forbindelse med koranundervisning, sier politistasjonssjef Øyvind Aas ved Drammen politistasjon.

Han vil ikke gå i detalj om de to sakene som er under etterforskning, men bekrefter at det ikke dreier seg om den samme imamen.

Politiadvokat Ole Jacob Garder i Søndre Buskerud politidistrikt. Foto: SCANPIX

Relevante artikler

 1. NORGE

  Trebarnsmoren ble fengslet for drapsforsøk på egne barn. Nå er saken henlagt.

 2. NORGE

  Bestemor (54) ikke lenger mistenkt for kidnappingsforsøk

 3. NORGE

  Riksadvokaten henlegger sak mot mor etter barnedødsfall i Tromsø

 4. NORGE

  Imam dømt til fengsel for vold

 5. NORGE

  1 prosent av voldtektene ender med fellende dom

 6. NORGE

  Påtalemyndigheten frafaller siktelsen mot Trude Drevland