Norge

Menighet i Tysfjord anmeldt etter overgrep

Senter mot incest og seksuelle overgrep har anmeldt den kristne menigheten den læstadianske forsamling i Tysfjord for ikke å ha gjort nok for å forhindre overgrep.

Tysfjord i Nordland.
  • NTB

– Loven sier at alle har plikt til å melde fra om noe straffbart har skjedd, eller kan skje. Det er alvorlig og straffbart dersom menigheten ikke har varslet, sier daglig leder Lene Sivertsen ved Senter mot incest og seksuelle overgrep (SMISO).

Les også

Tysfjord-overgrepene: Menigheten mener de ikke har bidratt til å legge lokk på overgrep

Nordland politidistrikt bekrefter overfor NRK at de har mottatt en anmeldelse av forsamlingen som om handler avvergingsplikten.

Les også

Flere nye overgrepssaker i Tysfjord

– Denne anmeldelsen er en del av den omfattende etterforskningen som nå pågår knyttet til overgrepene som er blitt avdekket i Tysfjord. Plikten til å avverge pågående overgrep er en naturlig del av etterforskningen i alle overgrepssaker, og vil også være det i etterforskningen av Tysfjord-sakene, sier politiadvokat Siv Remen til kanalen.

Les også

Overgrepene i Tysfjord: - Kommunens hjelp kommer for sent

Kontaktperson for menigheten i Tysfjord, Henning Eivik, sier til kanalen at han ikke ønsker å kommentere hendelsen ytterligere, men at han har full tillit til å politiets arbeid.

Les også

Hvorfor blir det så vanskelig for oss når det er akkurat samene som har begått overgrep i Tysfjord?

I begynnelsen av juli fortalte i alt elleve personer til VG , samtlige lulesamer, at de er blitt utsatt for seksuelle overgrep i Tysfjord kommune i Nordland. I alt har avisen fått kunnskap om 47 historier fra kvinner og menn som alle hevder de er blitt utsatt for overgrep i barne- og ungdomsårene i løpet av de tre siste tiårene.

Les også

  1. Slik vil barn og unge ha hjelp: - De voksne må gi barn trygghet til å fortelle om vold og overgrep

  2. Strengere voldtektslov etter overgrepene i Köln

Les mer om

  1. Tysfjord
  2. Overgrep