Trafikkulykke på E 18 i Kristiansand – én bil stakk av

En bilfører stakk av fra politiet like ved Ikea utenfor Kristiansand. Så kjørte vedkommende feil retning på E 18 og skal ha forårsaket en ulykke der to andre biler fikk store skader. Etter halvannen time på flukt, ble sjåføren pågrepet.

Tre biler var torsdag kveld involvert en kollisjon på E 18, ved avkjørselen til Ikea.

Kristiansand (Fædrelandsvennen): Torsdag klokka 21.42 fikk politiet melding om en trafikkulykke på E 18 ved Ikea utenfor Kristiansand. Ulykken skjedde i østgående retning, ved påkjøringen til E 18 fra Ikea.

– Tre biler skal være involvert. En bil har stukket fra stedet og skal ha kjørt fra stedet i motgående kjørefelt retning Kristiansand, skriver politiet på Twitter.

Klokken 23.10 opplyste politiet at de har pågrepet bilføreren som stakk av.

Politiet reagerte på bilen tidligere på kvelden. Da skal den ha snudd og kjørt i feil kjøreretning.

Kjørte feil vei

– Politiet forsøkte å stoppe en bil som kjørte østover på E18. Den viste påfallende kjøreatferd. Bilen tok avkjøringen ved Ikea, kjørte gjennom rundkjøringen og ned igjen på E 18. Det som da skjedde, var at den snudde og kjørte vestover igjen i feil kjøreretning, sier operasjonsleder Linn Andresen ved politiets operasjonssentral.

Det er 90-sone på stedet.

Politiets forfølgelse av bilen opphørte da den begynte å kjøre i feil retning. Den skal ha forårsaket en ulykke da en bil bråbremset for å unngå kollisjon, ifølge politiet.

Store materielle skader

Fædrelandsvennens reporter på stedet forteller at det er store materielle skader på de to bilene som står igjen ved åstedet.

Bilen i forgrunnen fikk store skader i fronten. I bakgrunnen sees den andre involverte bilen som ble stående igjen på stedet, mens en tredje bil stakk av.

En ambulanse som var i nærheten kunne yte rask hjelp til dem som var i de to bilene.

– En av personene på stedet fikk hjelp for vondt i nakken, sier operasjonslederen.

Senere ble det klart at vedkommende ble tatt med til legevakt.

Personbil og drosje

De to bilene som står igjen på stedet er en vanlig personbil og en drosje.

Trafikken på stedet blir dirigert om Ikea. Vegtrafikksentralen melder om redusert fremkommelighet på stedet. Klokka 22.32 opplyser politiet at det blir omdirigering på stedet til bergingsbil har hentet den ene bilen.

Ambulansen tok med seg én person til legevakt. Vedkommende hadde nakkesmerter.