To personer pågrepet for drap i Skien

En kvinne i 40-årene og en mann i 20-årene er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap etter at 58 år gamle Heidi Flood ble funnet død i sitt hjem i Skien tirsdag.

Den foreløpige obduksjonsrapporten av 58-åringen bekrefter at kvinnen ble drept, skriver Sørøst politidistrikt i en pressemelding. Politiinspektør Odd Skei Kostveit sier til NTB at det er en relasjon mellom Flood og de siktede.

– Vi mener det er grunn til å tro at de har bodd hos henne en kort stund før drapet. Ellers er det ikke noe slektskap, sier han.

Mannen og kvinnen ble pågrepet på ulike adresser i Grenland-området torsdag ettermiddag. Kostveit sier det vil bli gjort ransakelser på de aktuelle adressene, og andre adresser de kan ha oppholdt seg på siden drapet. De to er kjent for politiet fra rusmiljøet.

Varetektsfengsling fredag

– Åstedsundersøkelsene fortsetter i dag og kommer til å vare i flere dager, sier han.

Politiet har bedt om at retten oppnevner bistandsadvokat for de etterlatte.

– Navnet frigis i samråd med de pårørende fordi vi ønsker å komme i kontakt med personer som har hatt kontakt med Heidi Flood mandag eller tirsdag denne uken, sier Kostveit.

Forsvareren til den siktede kvinnen, advokat Tollef Skobba, sier til NRK at han ikke har møtt sin klient ennå og derfor ikke vet hvordan hun stiller seg til siktelsen. Forsvarer for den siktede mannen blir avklart i løpet av kvelden.

– De to vil bli framstilt for varetektsfengsling fredag, opplyser politiinspektøren til NTB.

Motivet og hendelsesforløp uklart

Flere vitner er avhørt, og politiet har gjennomført en rundspørring. Kripos er bedt om å bistå i etterforskningen.

– Motivet og hendelsesforløpet er uklart enda, men vi håper å få klarhet i det etter avhør med de siktede. Det er ikke klart om det blir gjennomført avhør i dag. Politiet har gjort beslag av video fra området, men ellers ønsker jeg ikke å si så mye om hva vitner og naboer har sagt, hvordan Flood ble drept, eller hvilke beslag som er gjort, fortsetter Kostveit.

Det var en bekjent av den avdøde som fant kvinnen inne i boligen tirsdag ettermiddag og varslet nødetatene. Telemarksavisa skriver at Heidi Flood har vært hjelpepleier i Skien kommune.