Togene går igjen på Sørlandsbanen – politiet ber fortsatt bilister holde seg unna E18 i Agder

Godstoget som sto fast og stanset trafikken på Sørlandsbanen, kom seg løs onsdag kveld. Snøværet gjør at politiet i Agder fortsatt ber folk om å la bilen stå.

Flere trailere og øvrig tungtransport ble kontrollert på E18 på Østerholtheia onsdag kveld.

– Dersom man ikke absolutt må ut på E18 i kveld, så bør man holde seg hjemme, sier operasjonsleder Tom Einar Gausdal i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Det kan komme opptil 80 centimeter snø, og Meteorologisk institutt har sendt ut oransje farevarsel i Telemark og Agder.

– Vi ønsker ikke så mye trafikk på veien i kveld og i natt, sier Gausdal, som legger til at Vegtrafikksentralen har ekstra kontroller av tunge kjøretøy.

Har lyttet til oppfordringene

Til Agderposten sier operasjonslederen at med mindre man må ut, bør man holde seg hjemme – og drøye ærend du måtte ha til torsdag.

Han presiserer at dette gjelder områdene med utfordrende kjøreforhold – det vil si fra Arendal og østover.

Ved 19.30-tiden gikk trafikken greit, opplyser Vegtrafikksentralen til Fædrelandsvennen. Dermed kan det se ut som bilistene har lyttet til oppfordringene om å ikke kjøre på E18 med mindre det er høyst nødvendig.

Tog står fast

Snøfallet har også ført til problemer for togene på Sørlandsbanen, skriver Fædrelandsvennen. Et godstog står fast i nærheten av Nelaug, og tre passasjertog står stille ulike steder i påvente av at godstoget skal bli brøytet løs. Hvor mange passasjerer det er i disse, er ikke kjent.

Passasjerene blir ikke transportert videre med buss fordi politiet har anbefalt å ikke bruke E18.

Vogntog på tvers

Tirsdag var det fullstendig kaos på E18 ved Tvedestrand. Opp mot 2.500 biler sto tirsdag i kø etter at flere vogntog satt fast i snøværet. Det førte til at flere bilister ble evakuert av Røde Kors og politiet.

Onsdag ettermiddag var det også noe trøbbel på E18 i Agder. Blant annet hadde et vogntog fått motorstans ved avkjøringen til Gjerstad, mens et annet vogntog havnet på tvers i samme område. Da var veien stengt en kort periode.