Norge

Politiet anker frifinnelsen av Stella Mwangi

Artisten Stella Mwangi (31) ble i Oslo tingrett frifunnet for forulemping av politiet og for å ha drukket etter en trafikkhendelse. Nå anker politiet dommen.

Stella Mwangi må senere i år møte i Borgarting lagmannsrett. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

 • NTB

Dermed havner saken i Borgarting lagmannsrett, skriver Nettavisen.

– Jeg har sendt saken videre til statsadvokaten som har sendt inn en ankeerklæring til lagmannsretten. Vi har ikke gitt noen nærmere begrunnelse ennå, sier politiadvokat Marita Hagen til avisen.

Mwangis forsvarer, Silje Elisabeth Steenvaag, sier hun var ukjent med anken og at hun er kritisk til at påtalemyndigheten velger å informere pressen før de informerer hennes klient.

– Vi mener Oslo tingretts dom var velfundert og ga et riktig resultat, og det er leit at Stella ikke får lagt saken bak seg, skriver Steenvaag i en tekstmelding til Nettavisen.

Mwangi var opprinnelig tiltalt for fyllekjøring. Artisten har hele tiden nektet for å ha kjørt med promille, og i aktoratets sluttprosedyre torsdag 24. mai ble det klart at politiet ikke vil dømme henne for fyllekjøring. Hun medga imidlertid at hun hadde drukket en halv flaske whisky og øl tidlig på ettermiddagen 29. september i fjor, men hevdet i retten at det først skjedde etter at hun parkerte bilen. Politiet mente hun var beruset da hun kjørte ned Bernt Ankers gate i Oslo, og at hun krasjet inn i flere parkerte biler før hun forlot kjøretøyet.

Høy promille

Mwangi hadde en promille på 2,2 da hun ble kontrollert to timer senere. Politiet fant også THC, virkestoffet i cannabis, i blodet hennes. Da politiet kom for å hente henne inn til blodprøve, satte hun seg kraftig til motverge og kalte tjenestemennene rasister.

Artisten nektet for samtlige punkter i tiltalen og hevder at inntaket av en halv flaske Jack Daniel's utblandet i cola på et toalett på en neglesalong, og deretter øl, fant sted etter kjøringen.

Aktor Marita Hagen ba i retten likevel om 24 dagers betinget fengsel med to års prøvetid for å ha drukket etter en trafikkhendelse og forulemping av offentlig tjenestemann.

Retten var delt

Oslo tingrett frifant Mwangi på alle punkter. Både for uaktsom kjøring, forulemping av offentlig tjenestemann og for å ha kjørt etter en hendelse i trafikken, slik hennes forsvarer ba om.

Retten var imidlertid delt i sin avgjørelse 1. juni. I dommen heter det blant annet:

«Det er overveiende sannsynlig at tiltalte har kjørt i beruset tilstand, men det kan ikke utelukkes at hendelsesforløpet var slik tiltalte har forklart.»

Når det gjaldt posten om forulemping av politibetjenter var det også uenighet mellom dommerne. Men de to meddommerne ga sin avgjørelse i favør av Mwangi.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. NORGE

  Lagmannsretten avviser politiets anke mot Stella Mwangi

 2. DEBATT

  «Jeg forstår dem som leser overskrifter og dømmer ut ifra det. Jeg har gjort det samme»

 3. NORGE

  Mister lappen for alltid etter gressklipper-fyll

 4. NORGE

  Politijakt på E18: Kjørte 15 mil på 44 minutter

 5. NORGE

  21-åring forårsaket dødsulykke på E18 – dømt til 16 års fengsel

 6. FOTBALL

  Molde-spiller frifunnet for voldtekt