Norge

Drapssiktet mann fremstilles for varetekt i Sortland

Mannen som er siktet for forsettlig drap på Sortland, fremstilles for varetektsfengsling i Vesterålen tingrett fredag.

  • og NTB

Mannen, som er i slutten av 30-årene, har fått oppnevnt advokat Elise Riibe-Stokland som forsvarer.

  • Les også: Mann i 30-årene meldt savnet, funnet drept

Mannen som ble funnet død torsdag, er i midten av 30-årene og kommer fra Vesterålen. Den avdøde var meldt savnet to dager tidligere, den 20. november,og det var i forbindelser med denne leteaksjonen at avdøde ble funnet på en adresse på Sortland, opplyser politiet.

Siktede og avdøde kjente til hverandre, men av hensyn til den pågående etterforskningen kan ikke politiet gå nærmere inn på hvilken relasjon det er snakk om. Politiet er kjent med både siktede og avdøde fra før – uten at de to tidligere har vært involvert i alvorlig kriminalitet, går det frem av en pressemelding fra Nordland politidisstrikt.

– Pågripelsen skjedde torsdag ettermiddag og var helt udramatisk, sa politiinspektør Per Erik Hagen i Nordland politidistrikt til NTB sent torsdag kveld.

Siktede forklarer seg i avhør

Etterforskningen er ennå i en tidlig fase og politiets hovedfokus er nå å samle inn informasjon i saken. Det vil fredag bli gjennomført avhør av en rekke vitner, innsamling av spor og når kriminalteknikere fra Kripos er på plass vil også åstedet bli undersøkt nærmere.

Siktede ble avhørt torsdag og forklarer seg greit, ifølge politiet. De vil av hensyn til etterforskningen ikke gå inn på hva han har sagt i avhør.

Les mer om

  1. Drap
  2. Sortland
  3. Politiet
  4. Kripos
  5. Nordland