Norge

Politiet advarer om glatte veier på Sør- og Østlandet

Etter fire trafikkulykker på kort tid på E6 i Østfold advarer politiet om svært glatte veier. Også bilister i Oslo og på Sørlandet advares.

Kuldegrader gir glatte veier søndag kveld. Har du sommerdekk på bilen, la den stå. Dette fortauet på Liertoppen er som en skøytebane.

Etter flere meldinger om is på E18 mellom Lillesand og Arendal advarer politiet i Agder søndag kveld om svært glatte veier på grunn av underkjølt regn.

Nysnø skapte trøbbel i Oslo

– Det er glatte veier på de fleste veier i distriktet vårt nå. Skal du ut med bil, kjør etter forholdene og vær for all del edru. Med ønsker om et godt nytt og trafikksikkert år, skriver trafikkpolitiet i Oslo på Twitter.

Nysnø gir vanskelige kjøreforhold i hovedstaden, og politiet advarte spesielt om at mange biler hadde sklidd av veien i Nordstrandveien.

Fire ulykker på E6

– Det er slush og svært glatt på E6 i Østfold i kveld. Saltet rekker ikke å tine snøen som laver ned. Du må redusere hastigheten for å gi dekkene dine feste. Hastighet avpasses etter forholdet. Ansvaret er ditt, skrev politiet i Østfold i en streng melding på Twitter etter fire trafikkuhell på få timer.

Først rykket politiet ut til en trafikkulykke på E6 ved avkjøringen til Råde i 17-tiden søndag. En bil hadde havnet på taket. 20 minutter senere kom det melding om en ny ulykke på E6, denne gangen en bil som hadde kjørt i autovernet like nord for avkjøringen til Moss. En person fra hver av ulykkene ble kjørt til legevakten for sjekk. I løpet av to timer melde politiet om ytterligere to trafikkuhell på ulike steder på E6 i Østfold.

Alle tilgjengelige biler er ute for å salte, ifølge politiet.

Kolonnekjøring på fjellet

Vegtrafikksentralen melder om at fylkesvei 27 Venabygdsfjellet i Hedmark og Oppland er stengt, og det samme gjelder fjellovergangen på Vikafjellet.

Det er kolonnekjøring på Hardangervidda og Haukelifjell.